Бивше плесачице тужиле Лизо због узнемиравања и омаловажавања

Танјуг
Бивше плесачице тужиле Лизо због узнемиравања и омаловажавања

ЛОС АНЂЕЛЕС - Три бивше плесачице које су наступале са америчком пjевачицом Лизо, тужиле су добитницу Гремија због стварања "непријатељског радног окружења" које, како се наводи у тужби, укључује наношење срамоте због тијелесне тежине и "сексуално омаловажавајуће понашање".

Тужба Вишем суду округа Лос Анђелеса, поред Лизо, чије је право име Мелиса Вивијан Џеферсон, обухвата и њену продукцијску куćу Биг Грл Биг Тоинг Инц и вођу њеног плесног тима Ширлен Кигли, преноси Ројтерс.

Бивше плесачице Аријана Дејвис, Кристал Вилијамс и Ноел Родригес, пјевачицу, поред осталог, оптужују за узнемиравање засновано на сексу, религији, раси и инвалидитету.

У тужби плесачице тврде да су крајем фебруара биле принуђене да додирују наге извођаче у стриптиз клубу у Амстердаму. Наведено је и да је Дејвис била под притиском да, упркос нелагодности, учествује у голишавом фотографисању, како би сачувала посао плесачице.

У тужби се наводи и да је Кигли узнемиравала плесаче, подвргавајући их својим верским уверењима против њихове воље, као и да је форсирала тему невиности Аријане Дејвис у интервјуима и на друштвеним мрежама, откривајући њене личне податке без њеног пристанка. Како је наведено у тужбои, Дејвис и Вилијамс су на крају отпуштене, док је Родригес дала отказ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана