Биковић добио историјску улогу! (ФОТО)

Г.С.
Биковић добио историјску улогу! (ФОТО)

БЕОГРАД - Популарни српски глумац Милош Биковић на свом Инстаграм профилу најавио је улогу која му предстоји, у филму о Петру Великом.

Биковић игра Александра Мењшикова, десну руку цара, описујући га као изузетно интригантну историјску личност.

„Историјски филмови, иако се користе уметничком слободом, и нису ту да нас науче историји, ипак враћају у колективно сећање људе и догађаје који не заслужују да буду заборављени. Заправо ми не заслужујемо да заборавимо. Јер ко не зна своју прошлост и историју, тај је изгубљен у својој садашњости и стрепи пред непредвидивим раскршћма будућности. Зато се радујем филму о Петру Великом. Ја играм Александра Мењшикова, десну руку цара и веома занимљиву личност. О њему ће бити више речи у будућим постовима“, написао је Биковић не скривајући одушевљење, преноси Б92.

Он је подијелио и фотографије са сета на којима, у костимима и са периком.

Многи су га похвалили у коментарима и рекли да овај филм чекају са великм нестрпљењем

.

Иначе, Петар Велики рођен је 1672. године, био је цар Русије од 1682. до своје смрти 1725. године. Био је један од најзначајнијих руских владара, познат по модернизацији и европској реформи Русије. Петар Велики је увео многе промjене у војсци, администрацији и образовању, а такође је основао нову престоницу, Санкт Петербург, која је постала симбол његове владавине.

Његове реформе су значајно ојачале Русију и учиниле је кључним играчем на европској политичкој сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана