Бијонсе побијелила кожу

Глас Српске
Бијонсе побијелила кожу

Свјетски медији се посљедњих дана вриједно баве "проучавањем" боје коже пјевачице Бијонсе, која је у посљедње вријеме драстично побијељела. Витилиго, избјељивање коже, блиц фотоапарата - само су неки од одговора које медији дају поводом чињенице да је Бијонсе "побијељела".

Британски "Дејли мејл" објавио је фотографију пјевачице која се, наводно, разводи од супруга, у проводу са пријатељицама у нешто другачијем издању. Није ријеч о боји косе, већ боји коже која, заиста, изгледа свјетлије него прије.

О томе свједочи и интернет портал "MediaTakeOut.com", који је поставио пјевачицине слике када је имала 14 година и "сада", када има 29.

Разлика је видљива, али одговор на питање "зашто", понудила је дерматолог Сунил Чопра.

- Могуће је да је избјељивала кожу агенсима који посвјетљују и киселином у форми креме коју пацијенти сами наносе на тијело - рекла је Чопра, доктор у лондонском дерматолошком центру.

- Ефекти "избјељивања" су привремени јер функционишу тако што блокирају ензиме који су одговорни за пигмент. Ово је популаран метод који у просјеку троје људи седмично тражи на нашој клиници. Додуше, не може да се користи на цијелом тијелу, тако да је мало вјероватно да је Бијонсе на овај начин посвијетлила кожу - рекла је докторка.

Ово није први пут да је пјевачицина боја коже предмет "расправе" - компанија "Лореал" чије је Бијонсе заштитно лице, крајем 2008. године била је оптужена да је посвијетлила пјевачицин тен у реклами, што су челници куће демантовали.

Остали свјетски медији као разлог за њен "нови изглед" наводе витилиго, који је имао и краљ попа Мајкл Џексон, или "игру свјетлости", односно "блиц фотоапарата".

Портпарол Бијонсе Ноулс није желио да коментарише ове наводе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана