Бијонсе и Џеј Зи пјевају на краљевском вјенчању

Глас Српске
Бијонсе и Џеј Зи пјевају на краљевском вјенчању

На краљевском вјенчању, које ће бити одржано у петак, највјероватније ће пјевати брачни пар Бијонсе и Џеј Зи. Принц Вилијам и Кејт Мидлтон су наводно велики обожаваоци пара и, како пише британска штампа, пјевачи су прихватили њихов позив да пјевају на свадби.

- И Вилијам и Кејт су огромни обожаваоци Бијонсе и Џеј Зија. Они су заиста жељели да свој велики дан учине још специјалнијим и шта је боље од концерта поп племства на њиховом вјенчању - рекао је извор.

Извор наводи и да ће Вилијам и Кејт најприје организовати званични пријем за стотине великодостојника, а потом мање формалну журку за најближе. На вјенчање свог брата Вилијама, принц Хари ће повести своју бившу дјевојку Челси Дејви. Принц Хари и Дејвијева су наводно раскинули прошлог јуна, али се њено име ипак налази на листи званица. Вјерује се да ће Дејвијева отићи са Харијем и на приватни пријем послије вјенчања, гдје ће он одржати говор.

Како би присуствовали вјенчању британског пара, у Лондон су већ допутовали престолонасљедник Aлександар II Карађорђевић и принцеза Катарина. Престолонасљедникови синови, принц краљевић Петар и принчеви Филип и Aлександар неће присуствовати "свадби године", како се у Великој Британији назива вјенчање принца Вилијама и Кејт Мидлтон. Они су једине званице из Србије.

Млади краљевски пар замолио је све оне који желе да им нешто поклоне да то учине путем донације у фонд, којим се финансира 26 хуманитарних и других организација.

Како преноси агенција AФП, новац од донација биће дистрибуисан кроз фондацију коју су Вилијам и његов млађи брат Хари заједно основали.

Ипак, Вилијам и Кејт ће добити и неколико правих поклона.

Једна јужноафричка лоу кост авиокомпанија одлучила је да, у духу афричког свадбеног обичаја "лобола", породици Кејт Мидлтон поклони крдо крава. Компанија "Кулула" је саопштила да ће краве купити у Великој Британији и испоручити их краљевском пару, под условом да Кејтини родитељи прихвате "рогати" дар.

На свадбеном весељу принца Вилијама и Кејт Мидлтон, биће послужени искључиво шампањац и вино, а пар је наводно забранио да се на њиховом вјенчању служи пиво.

- То баш и није одговарајуће пиће за служење за такву прилику. Они желе да гостима пруже софистицирано искуство и изабрали су храну и пиће имајући то на уму - рекао је извор близак пару.

Пар је, наводно, одлучио и да остане тријезан током вјенчања како би уживао у специјалном дану.

На пријему послије вјенчања биће служени канапеи са препеличјим јајима, целером, мини јоркширским пудинзима, телетином и кобасицама. Вјенчање вијека, како британски медији називају предстојећи догађај, одржаће се у петак у присуству 2.000 гостију, међу којима ће бити и Бекамови, Гај Ричи и Елтон Џон. Краљевско венчање биће преношено уживо преко сајта "Јутјуб".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана