Бибер пуштен уз кауцију, подигнута тужба

NBC News
Бибер пуштен уз кауцију, подигнута тужба

Џастин Бибер ухапшен је због вожње под утицајем и трке аутомобила у Мајами Бичу. Млади пjевач је након што је провео неко вријеме иза решетака пуштен уз кауцију од 2.500 долара, а пред судом је оптужен за вожњу под утицајем алкохола, марихуане и лијекова, вожњу без важеће дозволе, као и за ненасилно опирање хапшењу.

Из полиције је саопштено да је 19-годишњи пјевач ухапшен у четвртак ујутру на углу између Пајн Три и 26. улице.

Према саопштењу, возио је изнајмљени жути “ламборгхини” и био је под утицајем марихуане, лијекова и алкохола.

Полицајци су примјетили два аутомобила која се тркају док још два аутомобила блокирају саобраћај у улици.

Други аутомобил који је учествовао у “трци” је црвени “ферари” за чијим воланом је био Р&Б певач Калил Шариф, који је такође ухапшен и пуштен уз кауцију након изласка пред судију.

Бибер је заустављен јер је возио готово два пута већом брзином од дозвољене, а када је полицајац пришао његовом аутомобилу, “осјетио је снажан мирис алкохолних пића”.

Пјевач је признао да је пио пиво и пушио марихуану, као и да је узимао неке пилуле, а оптужен је и за ненасилно пружање отпора хапшењу.

"Господин Биер је одавао јак мирис алкохола. Током истраге, он је у изјави рекао да је конзумирао одређену количину алкохола, да је пушио марихуану, као и да је пио неке пилуле", рекао је полицајац, који је навео да су "ухапшени виђени како крећу и убрзавају великом брзином, а затим возе брзином двоструко већом од дозвољене".

Полицајац који је привео Бибера, навео је да је он "имао успорене, тупе покрете када је излазио из возила".

Када је стигао у полицијску станицу, Бибер је сарађивао са истражитељима, али је показао неважећу возачку дозволу из Џорџије.

Улица којом се Бибер тркао налази се у насељеној четврти Мајамија, а његов аутомобил кретао се брзином од око 100 km/h, док је ограничење у овој улици 50 km/h.

Према закону који важи у Флориди, особама млађим од 21 годину није дозвољено да возе уколико имају више од 0,02 промила алкохола у крви, што одговара свега једном попијеном пићу.

За први прекршај ове врсте, не постоји минимална казна, а максимална је шест мjесеци затвора и казне од 250 до 500 долара и 50 сати друштвено корисног рада.

За све млађе од 21 годину, долази до аутоматског одузимања возачке дозволе у трајању од шест мjесеци.

Особе које су први пут ухваћене у уличним тркама, суочавају се са могућом казном од шест мjесеци затвора, новчаном казном од 500 до 1.000 долара и једногодишњим одузимањем возачке дозволе.

Хапшење је посљедњи у низу проблема са законом које има ова млада поп звијезда. Његов комшија из Лос Анђелеса оптужио је пјевача да му је причинио штету од више хиљада долара тако што је бацао јаја на његову кућу.

Када је полиција дошла код Бибера, како би провјерила оптужбе, ухапсила је једну особу због сумње да посједује наркотике.

У јулу је гранична полиција између САД и Канаде заплијенила марихуану из једног од пјевачевих аутобуса за турнеју. Бибер у том тренутку није био у аутобусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана