Без бикинија на избору за Мис свијета у Индонезији

Taнјуг
Без бикинија на избору за Мис свијета у Индонезији

Организатори избора за Мис свијета били су принуђени да обећају да неће бити надметања у бикинију за кандидаткиње овогодишњег такмичења у Индонезији, најмногољуднијој муслиманској земљи на свијету.

Како преносе стране агенције, свих 137 учесница избора мораће да, умјесто дводјелног купаћег костима, носе традиционалну ношњу, попут индонежанског саронга.

"Не желим никог да увриједим нити да било кога ставим у ситуацију која би нас представила као људе који не поштују туђе обичаје", казала је Џулија Морли, предсејдница избора за Мис свијета.

Организатори су објаснили да је одлука да кандидаткиње не носе бикини донијета још прије годину дана, када је Индонезија прихватила да угости ову манифестацију.

"Знали смо да ће то бити осјетљиво питање у Индонезији", навела је представница медијске групације MNC која је задужена за телевизијски пренос и локалну организацију избора.

Одлука да се одустане од купаћих костима донијета је како би се удобровољиле исламске организације које се противе одржавању такмичења и траже његово отказивање, уз образложење да "Мис свијета промовише хедонизам, материјализам и конзумеризам".

Индонезија, најмногољуднија муслиманска земља свијета од 240 милиона становника, отказала је прошле године концерт Лејди Гаге након протеста исламиста који су били шокирани изгледом и облачењем америчке пјевачице.

Избор за Мис свијета 2013. биће организован на индонежанском острву Бали, док ће финално вече бити одржано 28. септембра у Богору, надомак Џакарте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана