Београдска недеља моде: Дан британске моде

Б92
Београдска недеља моде: Дан британске моде

Јучерашњи дан на Београдској недељи моде био је посвећен моди Велике Британије. У сарадњи са Британском амбасадом и Британским културним центром организована је модна конференција на којој су предавања одржали врхунски стручњаци из различитих сфера модног бизниса.

Међу предавачима био је и Мартин Робертс оснивач и директор организације „Fashion Scout London" говорио је на тему како да започнете модни бизнис. Поводом његовог доласка истог дана организована је и ревија под називом „B Future " која окупља десетак најперспективнијих дипломаца и младих дизајнера.

Хана Конту професорка „London College of Arts" која се бави улогом социјалних мрежа у креирању идентитета брендова у модној индустрији одржала је предавање на тему мода и друштвене мреже. Предавање је засновано на њеном истраживачком раду који се бави улогом и доприносом социјалних мрежа и укључивању самих купаца у стварање имиџа модног бренда, ширењу бренда и улоге интернета у формирању компететивних одрживих стратегија на глобалном модном тржишту. Њен рад обухвата развој модних брендова у посљедњих пар година кроз призму утицаја модних блогова, Фејсбука, Твитера, Јутјуба и Пинтереста као круцијалних канала комуникације са корисницима и простора који омогућува поље за креативно ширење активности.

Менаџерка за односе с јавношћу Бек Греј из агенције „Bloodygray" ће београдској публици представити искуства са лондонске модне сцене током предавања под називом Survive on Fashion Market. С обзиром на то да Лондон представља тржиште које је најкомпетитивније у домену младих дизајнера, студенти београдскх модних школа ће бити у прилици да се упознају са стратегијама и техникама опстанка на тржишту и сталног унапређивања личног бренда како би се задржали у врху понуде.

У оквиру Дана британске моде представљена је колекција „Thalia" креаторке луксузне одjеће за жене Џејн Пирсон која је исту колекцију приказала и на управо завршеној Лондонској недjељи моде. Џејнина колекција била је употпуњена накитом дизајнерке Нине Казани са Краљевски колеџ уметности из Лондона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана