Бекам шио јастучницу и играо фудбал

Глас Српске
Бекам шио јастучницу и играо фудбал

Енглески фудбалер Дејвид Бекам је током боравка у Манили, гдје ће са својим тимом "Лос Aнђелес галакси" овог викенда играти пријатељску утакмицу са филипинском репрезентацијом, нашао мало времена да посјети дом за напуштену дјецу.

- Важно је имати сан. И сам отац четворо дјеце поручио је својим младим саговорницима Бекам који је уједно и амбасадор добре воље организације за помоћ дјеци.

Обучен у црну UNICEF-ову мајици, 36-годишњи фудбалер је испричао како је са седам година почео да игра фудбал и успио да оствари свој сан и заигра у Манчестер јунајтеду.

Бекам је био дирнут причама малишана од којих су многи доспјели у дом послије тешког живота на улицама Маниле.
- Невјероватно је кроз колико тога су прошли за тако кратко вријеме у својим младим животима. Тужно је помислити да већина те дјеце нема родитеље који би бринули о њима и вољели их - истакао је Бекам.

Популарни фудбалер се сликао заједно са дјецом дома обучен у плавој матурској одори и капи, сашивеним у једној од школских радионица у којој се фудбалер опробао у шивењу јастучнице.

На крају посјете одиграо је утакмицу са питомцима дома као "појачање" половини школског фудбалског тима која је, упркос његовим мајсторијама, изгубила са 0:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана