Барса најпопуларнија на Фејсбуку

Глас Српске
Барса најпопуларнија на Фејсбуку

Иако је велики број фудбалских заљубљеника без приступа интернету, у свијет све интегрисанија друштвена веб мрежа "Фејсбук" може понудити један угао гледања на популарност коју уживају клубови.

Aпсолутни примат у овом тренутку држи "каталонски понос" Барселона. Екипа тренера Пепеа Гвардиоле и аргентинског генијалца Лионела Месија сакупила је више од 6.270.000 обожавалаца и на тај начин за готово милион (5,283 милиона) симпатизера потукла љутог ривала Реал Мадрид, који се налази на другом мјесту.

На листи најпопуларнијих клубова на трећем мјесту, испред Манчестер јунајтеда и Ливерпула, налази се турски Галатасарај са више од 4,6 милиона обожавалаца. Ово је велики корак назад када је у питању турски клуб који је прије неколико мјесеци имао највише симпатизера на "Фејсбуку", те је јасно, бројеви који говоре у корист популарности спортских колектива мијењају се из минута у минут.

Топ десет омиљених фудбалских клубова по броју обожавалаца на "Фејсбуку" су сљедећи (бројеви су изражени у милионима):

1. Барселона (Шпанија) 6,27 милиона, 2. Реал Мадрид (Шпанија) 5,28, 3. Галатасарај (Турска) 4,6, 4. Манчестер јунајтед (Енглеска) 4,2, 5. Ливерпул (Енглеска) 3,15, 6. Фенербахче (Турска) 3,1, 7. Челзи (Енглеска) 2,3, 8. Aрсенал (Енглеска) 2,12, 9. Милан (Италија) 1,6, 10. Бока Јуниорс (Aргентина) 1...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана