Бањалучка мода стигла у Мајами

Г.С.
Бањалучка мода стигла у Мајами

Ових дана бањалучка агенција "Aлта аксис" са директором Давором Сладаковићем на челу имала је прилику да предстојећи "Banjaluka Fashion Fair - Intercontinental 2012" представи у Мајамију у СAД на "Miami Beach International Fashion Weekу", послије чега ће од 23. до 26. маја ова манифестација бити одржана у Бањалуци.

- Ушли смо у ново доба свог постојања, јачи него икада, моћнији од свих манифестација сличног карактера у региону. Самом концепцијом је интернационалног, а сада ево и интерконтиненталног типа. У Мајамију сам представио своје двије колекције - рекао је Сладаковић.

Нова, женска колекција под називом EDGE (Оштрица) произведена у предузећу "Padrino Fashion" из Новог Града, допуњена његовом колекцијом "Executiv" женских чарапа, "Gloria Linea" из Бањалуке, премијерно је представљена у СAД.

Поред Давора Сладаковића, своје колекције представиле су и дизајнерке Марина Николић и Љиљана Мајкић.

Сладаковић, који је у протеклих неколико година подигао домаћу модну сцену на виши ниво, тврди да је Република Српска са "Banjaluka Fashion Fairom" у редовном календару свјетских модних збивања.

- Бањалука је дестинација у коју свијет моде има амбиције да долази и сарађује, а сарадња је основни постулат новог свјетског тренда у прогресу и остваривању. Док сам жив, то ће бити мој мото, јер послије моје породице, Република Српска и људи који овдје живе моја су највећа љубав. Учинићу све да се не траже по свијету, већ да их свијет овдје потражи, као и мене што је нашао - наводи дизајнер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана