Бака Ирине Шајк била Стаљинова шпијунка

Агенције
Бака Ирине Шајк била Стаљинова шпијунка

У интервјуу за часопис "ДТ", Ирина Шајк је открила да је њена бака радила као шпијун за Стаљина током Другог свјетског рата.

Бака лијепе Ирине, Галина Шајкисламова (88), борила се против нациста.

"Моја бака је невјероватна жена. Кад је почео Други свјетски рат имала је тек 20 година. Била је народни херој и добила је пуно одликовања за свој допринос у борби против нациста. Она ми је узор у животу", изјавила је Ирина.

Након рата Галина је провела три године са супругом у тајној совјетској бази у комунистичкој Источној Њемачкој, о чему и данас одбија да прича. Касније је радила у индустрији пољопривреде и гаса.  

Развела се убрзо након рођења Ирининог тате Валерија, који је погинуо прије девет година у руднику у Јеманжелинску на Уралу, гдје је Ирина рођена 1986. године.

Бака Галина је данас једина Иринина веза са оцем који није доживио да види њен вртоглав успјех, али од кога је наслиједила заносну љепоту.

„Отац ми је био тамнопут јер је био Татар, а Татари често личе на Бразилце", казала је Ирина једном приликом. „Очи су ми на мајку Олгу, пијанисткињу која је била наставница музичког у обданишту".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана