Бајден “пао” на првој конференцији, ни с “пушкицама” се није снашао  VIDEO

ГС
Бајден “пао” на првој конференцији, ни с “пушкицама” се није снашао  VIDEO

Џо Бајден је на својој првој конференцији за медије откако је постао предсједник САД користио пушкице као подсјетник.

Он је имао специјално израђене брошуре са подацима које је требало да га подсјећају шта треба да говори, међутим, упркос томе, није се најбоље снашао.

Више пута се збунио и погрешно наводио многе чињенице, а губио је и ток мисли, пише Дејли мејл.

Бајден (78) је виђен како држи један лист на којем су портрети новинара које је позвао на конференцију за штампу, а који су означени бројевима.

Иако је пред собом имао податак да су САД на 13. месту по развоју инфраструктуре, Бајден је прво рекао да су САД заузеле 85. место на свијету у инфраструктури.

“И даље мислим да се већини Американаца не свиђа чињеница да смо сада на 85. мјесту на свијету по инфраструктури. Мислим, погледајте”, рекао је, прије него што је касније заокружио и појаснио: “Глобално смо на 13. месту по инфраструктури.”

Затим, након што је четири минута говорио о таласу миграната на граници, примјетио је: “И друго што радимо, могао бих да додам ...”. Потом је пресјекао и питао: “Дајем ли вам предуго одговор? Јер, ако не желите детаље ... Не знам колико детаља желите о имиграцији.... Можда ћу се ту зауставити.”

На једном Бајденовом “подсјетнику” писало је “Кина троши три пута више на инфраструктуру од САД”, као и “Више од трећини мостова у САД (231.000) потребна је поправка”, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана