Бајага и Инструктори завршили у уџбеницима за 4 разред, ову нумеру ће учити средњошколци

ГС
Бајага и Инструктори завршили у уџбеницима за 4 разред, ову нумеру ће учити средњошколци

Пјесма легендарног бенд Бајага и Иструктори нашла се у уџбенику Музичке културе за четврти разред друштвено-језичког смјера гимназија у Србији.

Живорад Жика Миленковић, гитариста групе, на Твитеру се похвалио постигнућем, објавивши фотографију страница из уџбеника на којој се нашла њихова пјесма.

– Уџбеник из музичког за 4. разред друштвено-језичког смјера гимназије – написао је уз фотографију на Твитеру.

Бајаги и Инструкторима у уџбенику су посвећене двије странице, на првој је укратко описано дјеловање групе, док су се на другој страници нашли акорди за пјесму “Буђење раног пролећа”, као и текст, пише Клиx.

– Бајага и Инструктори је рок група коју је основао композитор, текстописац и гитариста Момчило Бајагић Бајага, 1984. године. Исте године објавили су и свој први албум “Позитивна географија”, а до 2020. године укупно је објављено чак 11. У књизи “Yу 100: најбољи албуми југословенске поп и рок музике” рангирано је четири албума ове групе: “Са друге стране јастука” (13. мјесто), “Позитивна географија” (37.), “Јахачи магле” (број 58.) и “Продавница тајни” (79). Група је одржала бројне концерте у некадашњој Југославији, као и у свијету – наведено је у уџбенику.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана