Авион Елтона Џона принудно слетио због квара

Срна
Foto: hellomagazine

ЛОНДОН - Приватни авион британског пјевача Елтона Џона принудно је слетио у Енглеској након што је дошло до квара на хидрауличном систему, јавили су данас британски медији.

Авион вриједан 90 милиона долара принудно је слетио на приватни аеродром у Фарнбороу, граду у енглеском округу Хемпшир.

Према писању листа "Сан", који се позива на неименоване изворе, инцидент се догодио раније ове седмице, један час након полијетања авиона.

"Спутњик" пише да, "као да то све није било довољно да престраши музичара и његову пратњу", пилот није могао да слети због олује "Френклин", која бјесни Великом Британијом.

"Вјетар је бацао авион, који због тога није могао да слети. Предњи дио авиона ишао је превише вертикално. Авион је смањивао висину и био на пола пута дуж писте када је пилот одустао од слијетања и вратио се у ваздух", изјавио је водоинсталатер Филип Томпсон, који је радио на аеродрому и био свједок дешавања.

Тимови хитне помоћи, ватрогасци из шест станица и екипа аеродрома за инциденте брзо су кренули ка писти.

Томпсон је рекао да се вијест о авиону познатог музичара брзо проширила и да су ускоро сви запослени задржаног даха гледали док је пилот покушавао да слети након што први покушај није био успјешан.

Према његовим ријечима, олуја се највише погоршала у тренутку када је пилот други пут покушао да приземљи летјелицу, те да је вјетар "бацао" авион са једне на другу страну.

Пилот је успио да слети из трећег покушаја, а седамдесетчетворогодишњи Елтон Џон се, упркос стресу, укрцао у други авион и стигао на вријеме на концерт у САД.

Британски пјевач је на опроштајној турнеји, која је почела 2018. године, али је дошло до разних препрека због пандемије ковид 19.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана