Авангарда са потписом Марка Фехера

Мирна Пијетловић
Авангарда са потписом Марка Фехера

Врхунски креатори и модне куће као што су Исток Братић, Бланка Згоњанин, Марина Косорић, Далиборка Киш Јузбаша, "Carmen Line", обућа "Deichman" и многи други представили су се на јадном од највећи модних догађаја у БиХ "Nivea BiH Fashion Week", који је одржан од 2. до 4. новембра у Сарајеву.

Осим реномираних модних имена своје креације су имали прилику да покажу и млади дизајнери, међу којима је и Бањалучанин Марко Поткозарац Фехер са новом колекцијом "Black Edition".

- Нова колекција је настала у сарадњи са брендом који однедавно егзистира на нашим просторима "Funky Guerrilla". Они за циљ имају борбу на тржишту, искључиво квалитетним дизајном и материјалима. Нова колекција свакако као главни циљ има подизање уличне моде на виши ниво, те приступ алтернативнијем начину одијевања - појаснио је Поткозарац.

Истакао је да је цијела колекција фокусирана на црну боју и минималистички приступ дизајнирању, што и јесте одлика његове естетике и приступа када је мода у питању.

- С обзиром на то да је ово једини догађај у земљи који се бави модном сценом и њеним развијањем, свакако да је важно да млади људи покажу шта умију и на шта су све спремни. Добио сам симпатије публике и морам да признам да је и ова колекција прошла веома запажено, а позитивни коментари нису изостали. Уживао сам у раду са сјајним моделима, који удахну живот мојим стварима, а свакако све то не бих могао да реализујем сам, па овим путем захваљујем свима који су ми помогли - истакао је Марко Поткозарац Фехер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана