Атомска плавуша напушта Холивуд због расизма?

Агенција
Атомска плавуша напушта Холивуд због расизма?

Глумица Шарлиз Терон размишља о томе да напусти Холивуд. Разлог за то је безбједност њено двоје дјеце.

Популарна Јужноафриканка, која има двоје усвојене тамнопуте дјеце, каже да јој је живот у посљедњих годину дана владавине Доналда Трампа био поприлично тежак.


"Расизам је много 'живљи и здравији' него што то људи могу и да замисле", изјавила је "Атомска плавуша" у интевјуу за магазин Ел.

"То више не смијемо да поричемо. Морамо да будемо гласни и јасни. Постоје мјеста у овој земљи у којима, ако бих тамо добила посао, то никако не бих прихватла. Постоје мјеста у Америци у која нипошто не бих путовала са својом дјецом, и то је веома озбиљан проблем", рекла је она.

"Много пута сам погледала моју дјецу и рекла себи да ћу, ако се ово настави, можда морати да напустим Америку. Последње што желим у животу је да се моја дјеца не осећају безбједно", истакла је Теронова.

Прва година Доналда Трампа на челу Сједињених Држава обележена је јачањем десничарских покрета у Америци и порастом расизма, пише ЊузХаб.

"Ако могу да урадим нешто поводом тога, свако ћу то и да урадим", истакла је Шарлиз Терон, нагласивши да је крајње вријеме да "мушкарци престану да воде свијет на своју руку".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана