Андреј(а) Пејић, искрено о промјени пола...

index.hr
Андреј(а) Пејић, искрено о промјени пола...

Андреја Пејић недавно је имала операцију промене пола, а прије тога је у модном је свијету постигла огроман успјех као андрогени модел.

Сада се, међутим, када је постала жена, суочава с проблемом - модни свијет на њу другачије гледа и Андреја се боји да ће промјена пола утицати на путању њене каријере.

Бојазан је можда и оправдана јер се чини да је Андреја модној индустрији била занимљивија као андрогени модел него сада када је "само" жена.

Ипак, 23-годишња манекенка не губи вријеме на претпоставке па је тако одлучила да направи филм о свом животу. У филму ће бити ријечи о њеном дјетињству, односно о времену док је, за вријеме рата, одрастала у избјегличком кампу, о каснијим догађајима који су је довели до успјеха у модном свијету. Фокус филма је на искуству промјене пола и процесима кроз које је приликом тога прошла.

Иако су јој агенти савјетовали да још увијек не износи у јавност баш све детаље с операција промјене пола, Андреја не жели да чека.

"Надам се да ћу, ако подјелим са свијетом своју хуманост, бол, сузе, смијех, радост и највећу борбу кроз коју сам прошла, помоћи у томе да се расвјетле питања везана за трансродне особе", изјавила је Пејић а преноси Дејли мејл.

Филм о Андрејином животу зове се "Andrej(a) - The Documentary ", а тренутно је у фази прикупљања буџета преко КickStarsterа.

Пејић и њен режисер већ двије године раде на филму, па ће филм чинити и сцене у којима је Андреја још увеијк Андреј, као и непознате детаље о операцијама и процесима кроз које је Пејић прошла при промјени пола.

Тим који ради на филму мора прикупити још 200.000 долара, а досад је прикупљено 16.733 долара. До краја кампање остало је још око мјесец дана.

Филм ће се бавити и тематиком која тренутно окупира Андреју, а то је њен досадашњи имиџ и успјех као мушког и андрогеног модела у поређењу с начином на који ће је модна индустрија доживљавати сада - као жену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана