Анђелина Џоли окончала двогодишњу правну битку против ФБИ

Танјуг
Анђелина Џоли окончала двогодишњу правну битку против ФБИ

ЊУЈОРК - Америчка глумица Анђелина Џоли послије двогодишње правне битке, одустала је од тужбе против ФБИ због истраге коју је амерички Федерални истражни биро водио о наводном инциденту злостављања који се догодио између ње и њеног бившег супруга Бреда Пита.

Џоли је поднијела захтјев за повлачење тужбе 25. септембра, према судским документима до којих је дошао Пејџ Сикс.

Обе стране ће бити одговорне за плаћање својих правних трошкова.

Према судским документима, Џоли је тражила информације везане за истрагу ФБИ о наводној свађи са Питом у приватном авиону у којој су учествовала и њихова дјеца 2016. године.

Истрага је затворена 22. новембра 2016, без подизања оптужнице против Пита (60).

Џоли је неколико дана касније поднијела захтјев за развод од глумца.

Џоли је поднијела тужбу против ФБИ-ја под псеудонимом “Џејн До” у априлу 2022.

Позивајући се на Закон о слободи информација, глумица је тражила информације “о истрази Агенције о инциденту насиља у породици који се догодио прије неколико година у који су била укључена и њена малољетна деца као жртве и свједоци”.

Неименовани извор навео је за Пејџ Сикс да је тужба била стратешки потез Џолијеве да добије компромитујуће информације које је ФБИ имао о Питу, како би их употријебила против њега у борби за старатељство над њихово шесторо дјеце.

-Анђелина вјероватно тражи информације које би могла да искористи против Бреда, да га повриједи - рекао је инсајдер.

У одвојеној тужби, Џоли је навела да је Пит “гушио једно дијете, а друго ударио у лице” током свађе у авиону док је породица путовала из Француске у Калифорнију приватним авионом. Навела је и да ју је глумац “ухватио за главу” и “тресао”.

Пит је оштро негирао да је починио било какво физичко злостављање, називајући тврдње бивше супруге “потпуно неистинитим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана