Анђелина Џоли одстранила јајнике и јајоводе

Агенције
Анђелина Џоли одстранила јајнике и јајоводе

Позната холивудска глумица Анђелина Џоли је након двоструке мастектомије морала да оде на још једну операцију којом је одстранила јајнике и јајоводе.

Наиме, Анђелина, којој су бака, мајка и тетка умрле од рака јер су као и она имале ген БРЦА1 који за 87 одсто повећева ризик од добијања рака дојке и за 50 одсто од добијања рака јајника, морала је да се подвргне још једној операцији.

Прије двије године глумица је урадила двоструку мастектомију, а сада је због резултата крви морала да одстрани и јајнике и јајоводе. Када је донијела ову одлуку, супруг Бред Пит је одмах долетио из Француске како би био крај ње.

Анђелина је за Њујорк Тајмс признала како је дуго планирала да спроведе ову операцију, али је сматрала да је вријеме на њеној страни.

Ипак, прије двије недјеље добила је узнемиравајуће вијести од доктора. Резултати крви указивали су на повећане вредности неких маркера који би могли да укажу на рани стадијум рака јајника.

Глумица је као и са првом операцијом, жељела да својим искуством да подршку другим женама у борби против рака и важности његовог раног откривања.

"Најважније је да знате да имате опције. У мом случају сви доктори су се сложили да је операција уклањања јајника и јајовода најбоља опција за мене", рекла је Анђелина која је овим захватом ушла у преверемену менопаузу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана