Ана Ивановић - Популарност тешко бреме

Глас Српске
Ана Ивановић - Популарност тешко бреме

Многи им позавиде због тога што су познати, али у појединим моментима тенисери управо због тога доживљавају смијешне или непријатне сцене. Понекад због тога што су јавне личности добијају боље мјесто у авиону, на примјер, а понекад не могу да се одбране од папараца.


Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић признала је да ужива у брзој вожњи аутомобилом, као и да јој полиција у Србији редовно гледа кроз прсте кад прекрши неко саобраћајно правило.

- Пажљив сам возач, али волим да возим брзо, да направим неки слалом у саобраћају. Aли, кад си врло познат, у Србији можеш да се извучеш. Када ме полицајац заустави, погледа ме кроз прозор и каже: "О, то си ти, Јелена! Срећан пут. Навијамо за тебе. Устајемо у три ујутру да бисмо те гледали." Дам им нешто за кафу или пиво и они ми кажу да могу да идем - рекла је Јанковићева, која је касније покушала да се извуче ријечима да није баш тако мислила и да се мало шалила.

Нијемцу Томију Хасу догодило се неколико пута да га не препознају, па је морао и да покаже легитимацију.

- Понекад те људи испрва не препознају. Био сам на Ники плажи у Мајамију са два пријатеља. Конобарица је пришла и рекла да је тениски фан. Питала је да ли Томи Хас игра на турниру. Ја сам јој рекао да игра сутрадан, на шта је она одговорила: уколико побиједи играће са мојим пријатељем, Мардијем Фишом. Да, видио сам жријеб, рекао сам јој. Моји пријатељи су наставили да је питају шта мисли о Томију Хасу. Симпатичан је, али је на терену махнит, одговорила им је она. Послије десетак минута казао сам јој да сам ја Томи, на шта је она рекла: Знам ја ко је Томи, а то ниси ти! На крају сам морао да извадим своју возачку дозволу - испричао је једном приликом Хас.

Руског тенисера Николаја Давиденка су у Синсинатију помијешали са Иваном Љубичићем, на шта се он насмијао и констатовао да је он "Љубичић без косе". Једном приликом Коља је имао срећу да су га препознали у авиону па је добио удобније мјесто.

- Летио сам из Москве у Њемачку. Био сам у економској плус класи, а пилот ме је препознао и рекао да одем у бизнис класу. То је био лијеп гест - рекао је Давиденко те испричао још једну згоду.

- Током Дејвис купа у Москви прије три године један репортер је искористио мобилни телефон како би снимио моје изјаве током конференције послије меча. Стајао је на столу са осталим диктафонима. Причао сам када је у моменту телефон почео да звони, ја сам се јавио и рекао: Извини, он је сада заузет. Прича са Давиденком - изјавио је Николај.

Роџер Федерер не може да се сјети када га посљедњи пут неко није препознао, али зато на турнирима увијек пролази редовну процедуру показивања акредитација.

- Сваки пут показујем пропусницу јер треба да је скенирају. Они гледају пластику, не лица - објаснио је Швајцарац.

Радек Степанек такође није могао да уђе у тениски центар без акредитације, но када је хотел у питању имао је протекцију.

- Једном сам изгубио пропусницу и нису ме пустили да уђем у центар, па сам морао да урадим нову. Прије неколико година у Aделаиди сам изгубио кључ од хотелске собе и то ми се десило осам или девет пута. Aли пустили су ме зато што су ме препознали послије трећег, четвртог пута.

Степанек је велики хокејашки фан. У једном интервјуу испричао је како је био одушевљен када је добио аутограм легендарног чешког хокејаша Јаромира Јагра и колико је био узбуђен када је срео Вејна Грецког.

- Питао сам свог најбољег пријатеља да узме аутограм од NHL звијезде Јаромира Јагра. Потписао је дрес: за мог најбољег пријатеља, Јаромир Јагр 68. Размишљао сам о томе да га окачим на зид. Волио бих да добијем аутограм Бона, када бих могао да га сретнем, то би за мене био сан. Имао сам прилику да упознам Вејна Грецког и мислим да је то био једини пут у мом животу када ми се рука ознојила. A скоро да смо се мимоишли. Излазио сам из свлачионице у собу за играче у Лос Aнђелесу у јулу 2007. било је мрачно у тунелу. Када сам ушао у салу један момак из ATP-а ме је повукао у страну, а сљедеће чега се сећам је да ме је упознао са Вејном Грецким. Он је стварно великан! A могао сам да прођем поред њега. Једноставно нисам знао шта да му кажем.

Тенисерима се јављају фанови са најневјероватнијим захтјевима. Тако је Федереру писао један момак и тражио десет милиона долара! Томи Хас има другачије искуство када је од обожаватеља сазнао да постоји новчаница у апоену од 500 евра.

- Момак ме је питао да му потпишем новчаницу од 500 евра. Нисам чак ни знао да она постоји. Био сам шокиран и питао сам га да ли је лажна. Aли на крају је на њој завршио мој потпис - испричао је Хас.

Aни Ивановић фанови често изјављују љубав када је сретну. И док су неки дискретни и симпатични има и оних који знају да је преплаше.

- Сећам се да ми је једном приликом, на аеродрому на Балију, пришао младић и рекао да прати моје мечеве. Додао је и да му се допада како играм тенис, као и да ћемо се једног дана поново срести, а онда ћу се сигурно удати за њега! То ме је прилично изненадило, нешто сам му кратко одговорила и отишла. Касније се испоставило да је он са мном био у истом авиону. У једном тренутку, после неколико сати лета, стјуард ми је донео непотписано писмо. Непознати удварач се у том писму културно представио и уједно извинио због начина на који ми је пришао, као и речи којима ме је шокирао - описала је Ивановићева.

На ATP туру влада такмичарски дух, али упркос томе што су тенисери и ривали умију понекад да се опусте и добро забаве на турнирима. Вјеровали или не, то се дешава чак и Роџеру Федереру.

- Скоро свакодневно и са сваким се у свлачионици дешавају смијешне сцене. Тако сам у Синсинатију имао "сукоб" са Дмитријем Турсуновим у свлачионици. Било је вјероватно укључено шесторо људи, између осталих троје, четворо тенисера. Гађали смо се 15 минута са око педесет лоптица. Ја сам побиједио - рекао је Федерер. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана