Америчка глумица жели купити коња због којег се десио скандал на Олимпијским играма

Aгенције
Америчка глумица жели купити коња због којег се десио скандал на Олимпијским играма

Америчка глумица Кејли Куоко (35), звијезда хумористичке серије „Теорија великог праска“ изразила је жељу да купи коња Saint Boy због којег се десио скандал на минулим Олимпијским играма у Токију, а у којем су учествовали модерна петобојашица Аника Шлеу и њен тренер Ким Рајснер.

Коњ је одбијао наредбе и Шлеу је остала без бодова, а самим тим и без шанси за медаљу. Њемачка олимпијка је чак и почела плакати током наступа због непослушности коња, али поред свих напора, ништа није могла урадити.

Покушала је реаговати и Ким Рајснер - прво је гласно позивала Шлеу да јаче шиба коња, што се чуло и у преносу, а затим је и сама шаком ударила коња изнад стражње ноге, што је супротно правилима.

Рајснер је због тога дисквалификована, а шеф њемачког олимпијског тима Алфонс Херман затражио је хитну промјену правила у модерном петобоју.

Све то изазвало је велики скандал, огласиле су се бројне организације за заштиту животиња, а сада је и Куоко, као пасионирана јахачица коментарисала овај „одвратни“ инцидент, како га је окарактерисала на „Инстаграму“.

-Јахачица и њен тренер требали би се срамити. Они су срамота за такмичаре у јахању коња. Купићу овог коња и понудити му живот какав је требао имати. Одредите цијену - написала је глумица, што су пренијели бројни медији.

Модерни петобој је спорт који се састоји од пет посебних дисциплина - мачевања, пливања, јахања, стрељаштва и трчања.

Такмичари у модерном петобоју јашу коње с којима се прије нису сусрели, а успостављање повјерења са животињом у кратком временском периоду, сматра се дијелом такмичарског изазова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана