Алек Болдвин тврди да је ослобођен кривице за убиство Халине Хачинс

ГС
Foto: Агенције

Холивудски глумац Алек Болдвин тврди да је ослобођен кривице због смрти сниматељке Халине Хачинс, коју је случајно усмртио на сету филма "Rust".

Глумац је дао изјаву убрзо након што су службеници Канцеларије за заштиту здравља и безбједност на раду одредили максималну казну продуцентима поменутог вестерна.

Извршни продуценти тако би требало да плате казну у износу 136.793 долара, што је максимум који је доступан, преноси Daily Mail.

Болдвин је и сам био продуцент, али је истакао одломак из званичних докумената истраге, у којима стоји да је био укључен у сценарио и кастинг - али не и у безбједносне процедуре.

"Било је неколико пропуста руководства и више него довољно доказа који сугеришу да би се ова смртоносна пуцњава у којој је страдала Халина Хачинс и у којој је рањен Џоел Соуза избјегла да су се слиједиле стандардне праксе. Истрагом смо утврдили да су грешке продуцената филма 'Rust' биле озбиљне и намјерне. Суштина је у томе да је обавеза послодаваца да поштују националне стандарде, а то се није догодило на снимању филма. Ово је била ужасна трагедија и наше су мисли са жртвом која је била мајка, супруга, искусна сниматељка и цијењена чланица филмске заједнице. Настављамо с молитвама и у мислима смо с њеним најмилијима. Иако схватам да никаква новчана казна не може да надокнади људски губитак, 'Rust Productions' сматрамо потпуно одговорнима", рекао је секретар кабинета Одјељења за животну средину Новог Мексика, Џејмс Кени.

"Захвални смо Канцеларији за рад и сигурност Новог Мексика што је истражила ову ствар", стоји у званичној изјави Болдвиновог тима.

"Цијенимо то што извјештај ослобађа господина Болдвина, јасно дајући до знања да је пиштољ садржао само лажне метке. Осим тога, извјештај признаје да је овлашћење господина Болдвина у продукцији филма било ограничено само на одобравање промјена у сценарију и креативни кастинг. Господин Болдвин није имао овлашћења над питањима која су била предмет истраге и драго нам је да су службена лица Новог Мексика разјаснила та критична питања. Увјерени смо да ће особе идентификоване у службеном извјештају одговарати за ову трагедију."

Подсјетимо, Алек Болдвин пуцао је из реквизита и случајно усмртио сниматељку Хачинс, те ранио редитеља Џоела Соузу приликом снимања вестерна "Rust". Хачинс (42) је пребачена хеликоптером у универзитетску болницу Њу Мексико у Албукеркију, гдје је преминула, а Соуза је возилом хитне помоћи одвезен у регионални медицински центар Christus St. Vincent  у Санта Феу, ради санирања повреда, преноси Курир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана