Алаху екбер, обрачуни и пријетње на Фарми

Агенције
Алаху екбер, обрачуни и пријетње на Фарми

Сарајево - Регулаторна агенција за комуникације (РАК) БиХ примила је више притужби гледалаца након што је пјевач Семир Џанковић у директном преносу ријалитија "Фарма" узвикнуо "Алаху екбер".

Осим поклича карактеристичног за исламске терористе, Џанковић је и пријетио осталим учесницима. Све је почело након што је његова колегиница Маја Николић пјевала химну Србије "Боже правде" и пјесму "Тамо далеко" иако њихов текст није увредљив. Џанковић је Николићеву пљунуо и рекао да српска химна позива на клање. Услиједила је свађа и са старлетом Тамаром Ђурић током које је запријетио убиством Николићеве и изговорио псовке на рачун њене дјеце. Потом је насрнуо и на Ђурићеву, али су остали "фармери" успјели да га спријече. У гужви која је настала побјесњели Џанковић је у једном тренутку наводно потегао и нож, а пјевачу Александру Живановићу, који је покушавао да га смири, сломио је прст.

- Примили смо шест приговора грађана у вези са садржајем који је емитован 1. децембра у ријалити програму "Фарма" на телевизији "Пинк БХ". У приговорима које смо примили грађани су се жалили да је емитовани програмски садржај промовисао међунационалну мржњу и подстицао на насиље. Тренутно не можемо изнијети став о наведеном садржају, али ћемо тражити од телевизијске станице да достави снимке спорног програма како бисмо их анализирали и донијели одлуку - казала је портпарол РАК-а Амела Одобашић.

У РАК-а су додали да је у току јавна расправа о измјени одредбе Кодекса о аудио-визуелним медијским услугама којом се предлаже помјерање емитовања ријалити програма у термин од поноћи до шест часова. Измјене кодекса инициране су због великог броја притужби у вези са разним ријалити програмима који се емитују уживо на више телевизијских канала.

Против Џанковића су, како наводе српски медији, поднесене кривичне пријаве због изазивања националне и вјерске мржње, покушаја убиства и пријетњи убиством осталим учесницима "Фарме". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана