Aха Бренсоне, ал’ сутра!

Глас Српске
Aха Бренсоне, ал’ сутра!

Лондон - Британски милијардер и авантуриста Ричард Бренсон је можда изгубио трку до дна океана, али не и смисао за хумор, преносе агенције.

Наиме, познати тајкун објелоданио је јуче на вебсајту своју намјеру да први стигне до средишта Земље на трагу јунака чувеног романа Жила Верна.

- Дуго сам био фасциниран вулканима након што сам као дјечак прочитао Вернов роман 'Путовање у средиште Земље'. Вулкани су сљедећи велики неиспитани терен. Шта рећи? Волим изазове - написао је Бренсон.

Неко би још и могао да повјерује да се ради о озбиљном пројекту да се у саопштењу његовог представника за штампу не наводи да се вијест може објавити тек од 1. априла.

Очигледно је Бренсон био разочаран што га је холивудски редитељ Џејмс Камерон претекао у походу на морске дубине, поставши први човјек на свијету који је дотакао дно на најдубљој тачки океана, познатој под именом Маријанска бразда.

Освајач бројних рекорда у летовима балоном и једрењем, Бренсон је и сам намјеравао да се упусти у ту авантуру.

Пошто је част припала другом, пожелио је да се нашали, па макар и на свој рачун.

Настављајући у првоаприлском духу, Бренсон је поред ове „немогуће мисије” најавио и нови производ компаније „Вирџин галактик” - машину за путовање кроз вријеме.

- Имали смо малих проблема са машином. Открио сам да можемо да идемо натраг кроз време, али не и у будућност. Срећом успели смо да се вратимо у садашњост. Као што можете да видите са фотографија, вратио сам се из 1972. Колико далеко у прошлост бисте ви желели да путујете? - написао је он на свом блогу на који је поставио неколико својих фотографија у маниру 70-их година прошлог вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана