Адриана Лима открива мале тајне шминкања, његе коже и косе

Агенције
Адриана Лима открива мале тајне шминкања, његе коже и косе

Лијепа манекенка открива своје мале тајне које је "украла" од великих мајстора са којима је годинама радила на ревијама.

Маскара - "Моја тајна, када су очи у питању, јесте константно наношење маскаре", признаје Лима. Истиче да увијек наноси маскару у више слојева. "Скоро је никада не скидам и стално додајем нови слој. Иако многима то изгледа хаотично, мојим очима то даје посебну драж. Стављам је и на горњи и доњи капак", објаснила је Лима.

Природан изглед - Ако желите да изгледате добро и притом природно, онда је, како савјетује Лима, најбоље да помјешате мало свјетлуцавог пудера или бронзера, са вашим лосионом за влажење коже. "То ће вам дати природан изглед, а кожа ће имати необични сјај, а сви ће имати утисак да немате шминке", наглашава Лима.

Дупла корист од кармина - "Некада исти сјај за усне или кармин, који стављам на усне, ставим и на образе. Све дјелује прилично њежно и неупадљиво, а опет постигнете лијеп изглед", једна је од тајни овог супермодела.

Оловка за очи - Већина жена има проблема са наношењем оловке за очи, јер су оне углавном суве. "Ако је мало навлажите, биће лакше за наношење, а моћи ћете да повучете љепшу линију", каже Лима.

Уље сјеменки лана за косу - Ако желите да вам коса брже расте, како истиче Лима, онда је уље семенки лана идеално за то. "Не само да ће вам од њега добити сјај, већ ће расти неупоредиво брже него што би иначе расла", наглашава она.

Не перите косу тако често - Према ријечима Адриане Лима, ако имате суву косу, онда је немојте прати сваки дан. "Ако имате веома, веома, веома суву косу, перите је једном недјељно. Наравно, ту је увијек уље, које ће дати коси неопходан сјај", каже Лима.

Оним дамама које иду у теретану и зноје се препоручује да чешће перу косу, али да пазе који шампон користите. "Углавном, свака жена осјети шта је добро за њену косу", закључује Лима.

Бразлиско фенирање - За њу је бразилско фенирање феноменална ствар. Препоручује га свима са таласастом косом. "Моја коса дјелује изузетно здраво и третман понављам свака два мјесеца. Оно што је сигурно јесте да више не могу да живим без овог третмана, јер ми је увелико олакшао живот, с обзиром на то да имам дугу косу и довољно је само да је оперем и да изгледа феноменално", истиче Лима.

Здраве намирнице - Сматра да је веома битно шта уносимо у свој организам, јер је то битно за кожу, косу и нокте. "Јер ако се не храните здраво то ће изаћи на видјело, будите сигурни. Исхрана је веома битна и за нокте, зато, пазите шта једете", упозорава Лима.

Дијета - Углавном, не држи дијете осим пред велике ревије. Иначе, њен мени подразумијева доста поврћа. Обожава спанаћ, а поврће једе и за доручак. "Ако сте зависник од грицкалица, онда вам препоручујем купине или боровницу, које су далеко боље за ужину од страндардних грицкалица", каже Лима.

Вежбе - Обожава да иде у теретану, а највише воли да прескаче вијачу. Посебно јој се свиђа што вијачу може да носи свугдје са собом, па чак и када путује. "Минимално вријеме прескакања вијаче је десет минута и то вам је једнако као да сте трчали 35 минута. Иначе, ја обично прескачем вијачу и по сат времена и током тих сат времена сагорим више од 1.000 калорија", признала је Лима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана