Адидас планира да донира робу заосталу из прекинутог партнерства са К.Вестом

Tanjug
Foto: Instagram

БЕРЛИН - Компанија Адидас је саопштила да неће уништити робу из колекције Јизи која је остала на лагеру након прекидања партнерства са америчким музичарем Кање Вестом.

    Умјесто тога Адидас ће покушати да прода акције и донира нешто новца онима који су се нашли на удару коментара америчког репера.

    Познати немачки бренд спортске одјец́е суочен је са проблематичним залихама од милиона пари спортске обуће из колекције Јизи заостале након прекида пословне сарадње са К. Вестом због његових антисемитских коментара објављених на друштвеним мрежама, преноси лондонски Гардијан.

    Роба у вриједности од 1,2 милијарде евра стоји у складиштима, а овај пословни дебакл је допринио првом годишњем губитку Адидаса у последње три деценије.

    Бјорн Гулден, извршни директор Адидаса рекао је на данашњем састанку са инвеститорима да уништавање робе није прави потез и да компанија разматра планове да се прода оно што је остало из колекције Јизи, нагласивши да ће део прихода потом бити уплаћен неименованим добротворним организацијама које помажу свима онима који су били повређени коментарима Кање Веста.

    Гулден је покушао да одбрани првобитну одлуку о сарадњи Адидаса са америчким репером рекавши да је Вест "можда најкреативнији ум у индустрији".

    "Колико год био тежак, он је можда најкреативнији ум у нашој индустрији. Продајом неких акција, компанија би могла да ублажи потенцијални губитак од 500 милиона евра и претвори их у оперативни профит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана