Aдемовић: Са Брегом сам се растао као брат

Глас Српске
Aдемовић: Са Брегом сам се растао као брат

Послије седам година сарадње са Гораном Бреговићем и његовим "Оркестром за свадбе и сахране", Aлен Aдемовић (24) није више бубњар и вокални солиста овог бенда. Иако је до прије два мјесеца најављивао да ће паралелно радити са Брегом и на сопственој соло каријери, Aлен је схватио да је то тешко изводљиво, па је рекао збогом Бреговићу. Њихов растанак је прошао без свађе.

- Горан је реаговао сасвим нормално. Рекао ми је да је он то очекивао још пре годину, тако да није био изненађен већ спреман за моју одлуку. Растали смо се као два брата. Није било никакве свађе, нити трзавица. Нисам ни у једном тренутку приметио да је био нешто, не дај Боже, љут. Рекао је да ће у сваком тренутку бити уз мене и да ће да ме подржи у послу - каже Aдемовић.

Бреговић је обећао да ће Aдемовићу написати пјесму.

- Горан је господин и било ми је велико задовољство да радим са њим. Aли, схватио сам да треба да кренем даље сам. Припремам се за наступ у Бечу, а гостоваћу у још неким европским градовима - рекао је Aдемовић.

Додао је да ужива у музици и послу и да му ништа не пада тешко.

- Публика ме је сјајно прихватила, на наступима је лудило, људи скачу, играју и плачу, просто невероватно. На популарност се тек навикавам. Прија ми што ме људи воле, имам пуно обожаватељки и једва излазим на крај с њима. То ме радује, ласка ми и прија - каже Aлен. 

На посљедњем наступу "Оркестра за свадбе и сахране" у Софији, на додјели Балканских музичких награда, на бини се умјесто Aлена Aдемовића први пут нашао бубњар Мухарем - Муки Реџепи, који је више од мјесец вриједно вјежбао за овај наступ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана