Аци Лукасу забранили улазак у Аустралију

Agencije
Аци Лукасу забранили улазак у Аустралију

Аца Лукас остао је без 100.000 евра јер су му Аустралијанци укинули визу коју је регуларно добио 28. маја. Он је јуче требало да са својим бендом крене на турнеју у Земљу кенгура, али је пут морао да откаже.

Како Курир сазнаје, проблем је настао јер је накнадном провјером утврђено да је кривично осуђиван, а он је у пријави написао да није.

"Све је било спремно за Ацину турнеју по Аустралији. Карте у локалима гдје је требало да пјева већ су првог дана распродате, авионске карте купљене, хотели букирани. Све је било организовано на највишем нивоу", каже извор.

Три концерта

"Лукасова турнеја с његовим бендом требало је да почне и да се заврши у Сиднеју, а у међувремену је био предвиђен и наступ у Мелбурну, и то у гламурозном павиљону у Кенсингтону", каже извор, који наводи да је проблем настао јер је Лукас погрешно одговорио на питање у апликацији:

"Дошло је до забуне, у дијелу гдје је било питање да ли је кривично осуђиван, Лукас је ставио да није јер је мислио да се питање односи на то да ли је тренутно кривично гоњен. Не говори перфектно енглески, па је због тога и настао проблем. Он је одговорио са „не" јер се против њега не води ниједан кривични поступак, а познато је да је био кривично осуђиван на 10 мјесеци условно када је признао кривицу за насиље у породици".

Једино што је остало под знаком питања јесте како то да су му и са таквим одговором Аустралијанци одобрили визу 28. маја, а поништили је 25. септембра, о чему је он обавијештен дан касније, само пет дана пред одлазак на пут. Шта се заправо десило, не зна се, али сам сигуран да ће Лукас са својим тимом покушати да добије одговор на питање зашто му се укида уредно добијена виза.

Документација

Како сазнаје Курир, Лукасов менаџмент чини све да се одлука о поништењу визе укине и да се Аци дозволи улазак у Аустралију. Надају се да ће то успјети тако што ће приложити додатна документа и доказ да се тренутно не води никакав кривични поступак против пјевача.

"Вјерујемо да ће се све завршити на најбољи могући начин. Аца се радује том путовању јер је увек ту за своју публику. У Аустралији је већ наступао и све се завршило у најбољем реду. Људи га јако воле и баш је био срећан што је све распродато у рекордном року. Испоштоваћемо све што амбасада тражи, радимо на томе да се ова бирократска ситуација ријеши", поручују из Лукасовог тима.

Курир је покушао ступити у контакт и с пјевачом, али он није био доступан за коментар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана