Аца Лукас: Са Брегом бих и кукуруз брао

Блиц
Аца Лукас: Са Брегом бих и кукуруз брао

Београд - Након концерта на „Маракани”, Аца Лукас наставља турнеју по стадионима већих градова у Србији, пише аутобиографски роман, завршава документарни филм и чека да Горан Бреговић почне припреме за филм „Кармен са срећним крајем” у којем ће играти главну улогу, преноси “Блиц”.

Прошле године када је Бреговић био гост на његовом концерту у Арени неко је измислио причу да ће Аца глумити у Горановом филму.

Када су то чули, обојица су се смијали.

Али након неколико тренутака, кроз причу и пиће закључили су да то уопште није лоша идеја и куцнули су се у знак договореног посла.

- Не знам кад ће тај филм почети да се снима, али не бих одбио ниједан вид сарадње са Гораном Бреговићем. Да ме зове да беремо кукуруз, ишао бих. Највише бих волео да сарадња буде музичка и у вези са шоу-бизнисом, али ако каже: идемо да плевимо башту, идемо! - прича кроз смијех Лукас.

Нестало ми је и струје и воде у стану, додао је.

- Ево, седим овде и чекам да бар једно дође - објашњава он.

Напокон могу да одахнем јер је концерт протекао у најбољем реду, нагласио је.

- Велики терет ми је спао. Нисам имао трему, али јесам имао бојазан да се не деси неки инцидент јер је на стадиону било 56.000 људи. Хвала Богу, све је добро прошло. Озвучење је било феноменално, сви хвале звук, што је реткост на концертима, расвета је била одлична, “Фолк хаус бенд” и ја ми смо били расположени... - набраја Аца шта је све допринијело одличном концерту и истиче да је ово прекретница у његовој каријери.

Урадио сам оно што је ријетко ко успио и ушао сам у узак круг умјетника и извођача који су имали концерт на „Маракани”, навео је.

- Ту је певао Чола, певала је Цеца и певао сам ја. И да је хтела, у своје време то је могла и Лепа Брена - објашњава Аца, с разлогом поносан на свој успјех.

Што мање добијеш честитки од колега с посла, то значи да ти је концерт био успјешнији, прича Лукас.

- Наравно, имам искрених пријатеља који су дошли на концерт. Лепа Брена се заиста од срца радовала мом успеху и честитала ми, моја другарица Цеца, наравно; а искрено радовање видео сам и код Жике Јакшића и Саше Поповића. Велики се радују туђем успеху, јер се не осећају угроженим – истакао је он.

Документарац

Ускоро ће на „Пинку” бити приказан документарни филм о Ациним припремама за наступ на стадиону „Маракана”, а спрема се и DVD са концерта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана