Aбрамович помаже Исинбајевој

Глас Српске
Aбрамович помаже Исинбајевој

Свјетска рекордерка у скоку с мотком Јелена Исинбајева одлучила је да се поново врати на спортска борилишта послије паузе коју је узела због лоших резултата.

Тако је Исинбајева одлучила да се припрема у родном Волгограду, али се одмах суочила са проблемима. Наиме, дворана у којој би свјетска рекордерка требало да тренира не испуњава услове који су њој потребни да се поново врати у свјетски врх, гдје јој је и мјесто. Сходно томе Исинбајева је затражила помоћ, и то ни мање ни више него од руског милијардера Романа Aбрамовича, који је одлучио да најбољој свјетској скакачици са мотком изађе у сусрет. Засад није познато колики ће бити трошкови радова, али биће то ситница за руског тајкуна, који је тренутно 53. најбогатија особа на свијету, а чије се богатство процјењује на 13,4 милијарде долара.

jelenaВијест о изградњи нове дворане у Волгограду потврдио је и предсједник Руског атлетског савеза Валентин Балакничјов, откривши да је Исинбајева лично затражила Aбрамовичеву помоћ.

- Јелена је контактирала Aбрамовича и затражила помоћ. Њихов разговор је очито био успјешан јер ускоро почињу радови - изјавио је први човјек руске атлетике.

Дворана ће бити комплетно преуређена како би у њој могли тренирати и остали атлетичари, а не само олимпијска побједница и свјетска рекордерка у скоку с мотком.

Осим Исинбајеве, из Волгограда долазе још двије олимпијске побједнице, скакачица у вис Јелена Слесаренко, која је освојила злато у Aтини 2004. године, те олимпијска побједница у скоку у даљ са истих игара Татјана Лебедева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана