50 година Џејмса Бонда (ФОТО)

Б92
50 година Џејмса Бонда (ФОТО)

Лондон - Смокинзи, бикини и водка мартини су међу стотинама ствари представљених у Барбикан центру у Лондону на изложби која обиљежава 50 година од преласка Џејмса Бонда на велико платно.

Више од 400 детаља из Бондових филмова могу се видјети на изложби која слави еволуцију у стилу највећег британског шпијуна.

Од црног сакоа који је носио Шон Конери у филму "Др. Но" до хаљине прекривене кристалима која ће бити приказани у предстојећем, двадесет трећем наставку који очекујемо на јесен - "Skzfall".

Изложба је путовање кроз гламурозни свијет Џејмса Бонда од 1962. године до данас.

Посетиоце дочекује модел Шона Конерија у природној велични, како се одмара на бранику Астон Мартина DB5, који се појављује у филму из 1964. "Голдфингер".
 

"Видjећете исечке из филмова који се сматрају легендардним моментима у филмовима о Џејмсу Бонду. Од "Др. Но" па све до "Зрна утjехе" објашњава кустос изложбе Бронвин Косгрејв.

Бели Бикини из "Др. Но" због кога је Урсула Андерс стекла славу изложен је поред наранџастог дводjелног купаћег који је носила Хале Бери четрдесет година касније.

Цијелу причу заокружује одлазак у Мартини Бар и наручивање једног од Бондових омиљених коктела - мућканог а не мијешаног.

Послије два мјесеца, изложба о Бонду креће на трогодишњу турнеју по свијету, почев од Торонта крајем 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана