5 лоших навика којих треба да се одрекнете

Агенције
5 лоших навика којих треба да се одрекнете

Умивање, хидрирање и мjесечни пилинг - дjелује као савршена формула за одржавање тена блиставим. Ипак, откријте шта бисте још могли да урадите да побољшате квалитет своје коже. Џенифер Фајфер, власница спа центра на Менхетну, препоручује које навике треба да промјените када је њега лица у питању.

Колико год да сте уморни, не одлазите на спавање са шминком на лицу

ПОГРЕШНИ ПРОИЗВОДИ
Бирајте козметику која у себи не садржи  превише хемикалија. Избјегавајте састојак СД-40, исопропил алкохол јер могу бити иритантни за акне и осјетљиву кожу.

ЛОШЕ КОМБИНАЦИЈЕ
Многи производи вам гарантовано смањују боре, али ако их користире претјерано често и то у комбинацији са пилингом, ризикујете да оштетите кожу лица.

ПРЕВИШЕ ХИДРИРАЊА
Жене са исушеном кожом треба да избјегавају прекомјерну хидратацију.
- Лице не смије да сија од креме - каже Џенифер Фајфер савјетујући даме да боље уложе новац у квалитетне освјеживаче ваздуха у свом дому и у канцеларији.

БЕЗ УМИВАЊА У КРЕВЕТ?!
Никада не дозволите да заспите са шминком на лицу или ако се претходно нисте умили млаком водом. Чак иако ријетко долазите у искушење, само једна ноћ са шминком може узроковати проблеме.

СТАРА ШМИНКА
Ако одређене козметичке производе не користите често, баците их. Боље да их немате него да их користите с времена на вријеме. Пудер не смије да буде старији од шест мјесеци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана