14 познатих Српкиња које немају ни 30 година, а већ су праве звијезде

Г.С.
14 познатих Српкиња које немају ни 30 година, а већ су праве звијезде

Оне су врло талентоване, младе и направиле су бум на домаћој сцени.

Милена Радуловић

Милена Радуловић је српска позоришна, филмска и телевизијска глумица, препознатљива по улогама у серијама „Пет", „Беса" и „Државни службеник", те филму „Балканска међа". Рођена је 29. јануара 1995. године у Београду, а дипломирала је 2017. године као најбољи студент у класи са просечном оцјеном 9,46.

Током студија је почела самостално да учи руски језик и то знање јој је много помогло у каснијим пројектима у Москви.

Занимљиво је да се Милена такмичила у латино и стандардним плесовима, тренирала је тенис и пливање, а такође воли скијање и роњење.

Тренутно снима у Шпанији.

Анастасија Ражнатовић

Анастасија Ражнатовић је српска поп пјевачица и ћерка познате Светлане Цеце Ражнатовић. Рођена је 25. маја 1998. године у Београду, гдје и живи. Похађала је британску школу и музичку школу у Београду. Уписала је Факултет за бизнис.

Почетком 2018. године се као заштитно лице једног модног бренда појавила у британском издању магазина Вогуе, али исте године је ипак почела да се бави пјевањем. Објавила је сингл „Савршени пар" који је за само три мјесеца прешао три милиона прегледа на Јутјубу. Наредне године објавила је сингл „Ране" који је за четири године добио чак 90 милиона прегледа.

Од августа прошле године Анастасија је у браку са фудбалером Немањом Гудељом.

Александра Пријовић

Александра Пријовић је српска поп-фолк певачица, рођена 22. септембра 1995. године у Сомбору, а одрасла је у Белом Манастиру у Хрватској и Бачкој Тополи. Публика ју је завољела у „Звездама Гранда" још 2012, а данас је она једна од највећих регионалних музичких звијезда.

Њен дует са Сашом Матићем „Ко си ти" има 102 милиона прегледа на Јутјубу, а у години за нама Александра је у оквиру турнеје „Од истока до запада" оборила многе рекорде, те је између осталог одржала три везане Арене у Београду и чак пет концерата у Загребу.

У браку је са менаџером и спортским агентом Филипом Живојиновићем са којим има сина Александра.

Џејла Рамовић

Џејла Рамовић, рођена у Горажду 2002, врло је популарна пјевачица у Србији. Побједница је прве сезоне такмичења „Неки нови клинци", као и 13. сезоне „Звезда Гранда" и тада је на поклон добила пјесму и спот „Руине". Тај хит, за који је текст написала Марина Туцаковић, има 21 милион прегледа на Јутјубу.

На фестивалу Оскар популарности у Бањалуци пре три године Џејла је добила признање Откриће године у поп музици.

Теа Таировић

Теа Таировић је постала препознатљиво име домаћег поп-фолка, а прославила се у „Звездама Гранда". Рођена је 26. априла 1996. године у Новом Саду.

Од четврте године се професионално бави плесом, а на Свјетском првенству у шоу денсу освојила је друго мјесто. Тренирала је стандарне и латиноамеричке плесове, балет и џез балет. Након школе у Новом Саду уписала је студије психологије, али окренула се пјевању о ком је сањала од дјетињства.

Први сингл под називом „Да си мој" објавила је 2014. године, а њен најновији хит „100%" је за само мјесец дана сакупио скоро 4,5 милиона прегледа.

Марина Ћосић

Марина Ћосић, која је дебитовала у серији „Убице мога оца", важи за једну од најљепших глумица млађе генерације. Рођена је 30. августа 1995. године у Београду.

Годинама је тренирала џез балет, ишла и на веслање, а такође је тренирала атлетику. Пошто је била увјерена да ће се бавити маркетингом, школовање је наставила у средњој економској школи у Земуну. Али на почетку друге године кренула је на часове глуме и убрзо је схватила да жели да то буде њен животни позив.

Године 2016. добила је улогу Калине у филму „Зона Замфирова 2 – Врати се, Зоне" и тада је играла дјевојку која је покушала Зони да преотме Манета.

Након тога је играла слушкињу Косу у серији „Сенке над Балканом", онда и Софију у серији „Истине и лажи", а потом је играла и у серији „Ургентни центар".

Бресквица

Анђела Игњатовић Бресквица позната је поп, треп пјевачица и инфлуенсерка. Рођена је 2000. године. „Кораци у ноћи", „Панцир", „C’est Le Vie", „Бели град" само су неке од врло популарних пјесама које је Бресквица снимила са својим некадашњим дечком Војажом и колегама Вуком Мобом и Тањом Савић.

Бресквица и Војаж су у једном моменту били најпопуларнији тинејџ музички пар у Србији, а и на Балкану. Имали су цијелу армију својих фанова међу младима.

У фебруару 2021. године у медијима се појавила вијест да су Бресквица и Војаж раскинули, а њихова публика је толико бурно реаговала да су поједини чак писали петиције да се помире.

Марија Жежељ

Марија Жежељ је српска инфлуенсерка, модел, манекенка и пјевачица. Рођена је 20. новембра 1999. године у Новом Саду. Популарност је стекла снимајући видео прилоге на Јутјубу са савјетима за тинејџере.

Са 16 година је постала чланица модне агенције MSO (Model Scouting Office) са којом је снимила неколико кампања. Године 2016. добила је престижну награду на такмичењу „Тhe Look of The Year " на Сицилији. Исте године објавила је тинејџ роман „Мој слатки живот", а на Сајму књига у Београду њен штанд је био један од најпосjећенијих.

У јуну 2017. године је објавила своју прву пjесму „Dance Like Nobodus Watching " која има 23 милиона прегледа. Исте године изашао је сингл „Louder Than A Drum ", а половином 2018. године нови сингл „All The Girls ".

Марија је наступила на додjели музичких награда у Аустрији, а 2018. године је са међународном модном агенцијом „Women" потписала уговор и преселила се у Њујорк како би направила интернационалну каријеру модела.

Миона Марковић

Миона Марковић, позната домаћа глумица, рођена је 2. јануара 1996. године у Београду. Глуму је завољела у дјетињству, а прву улогу је добила већ са 12 година. По завршетку средње школе уписала је Факултет драмских умјетности.

Телевизијска публика је препознаје по улогама у серијама „Јутро ће променити све", „Корени", „Жигосани у рекету", „Бисер Бојане", „Мочвара", „Азбука нашег живота"…

Иначе, Мионин отац је историчар Предраг Марковић, а тетка сценаристкиња Милена Марковић. Мионин деда Јован Марковић је био филмски сценариста и продуцент.

Прошлог љета удала се за младог познатог редитеља Давида Алића.

Исидора Симијоновић

Исидора Симијоновић је српска глумица, рођена 1997. године у Београду, гдје живи и ради. Већ дуго важи за једну од најперспективнијих младих српских глумица.

Поред гимназије у родном граду је завршила и Музичку школу Станковић, одсјек клавир. Након средње школе кренула је на Академијиу умјетности на студије у класи Мирјане Карановић.

Са само 14. година појавила се у филму „Клип", који је изазвао бурне реакције. Иако је филм пун контроверзних сцена секса, Исидора није директно учествовала у томе јер их је снимала пунољетна дублерка. Након тог филма, за који је и награђена, играла је и у остварењима „Где је Нађа", „Атомски здесна", „Хаику", „Добра жена". Активно је глумила и у позоришту, а посебно се истичу представе „Пази вамо" и „Јами дистрикт".

Најзначајнију ТВ улогу имала је у серији „Јутро ће променити све", додатну популарност је стекла улогом у крими серијалу „Убице мог оца", а играла је и у мини-серији „Породица".

Исидора је добила више награда за глуму, а бави се и музиком – једно вријеме је била пјевачица групе Vrooom.

Алиса Радаковић

Филм „Чувари формуле" Драгана Бјелогрлића направио је прави бум на бројним домаћим и интернационалним фестивалима прошле године, а једну од главних улога ту игра млада глумица Алиса Радаковић, рођена 1998. у Београду.

Због овог пројекта глумци су обријали главу, а међу њима и Алиса. Она је такође морала да смрша, као и остале колеге, а сви су истакли да су физичке промјене мале наспрам труда и одговорности које их чекају.

Алису смо претходно гледали и у филму „Дара из Јасеновца" који говори о страдању Срба, Јевреја и Рома у логору Јасеновац. У тој причи посебно мјесто има Нада Шакић, сурова чуварка женског логора Стара Градишта, која је један од главних џелата, а коју је играла Алиса. Тада је она маестрално приказала хладнокрвну Наду, али уједно освојила публику и љепотом, посебно дивним свјетлим очима.

Запажену улогу имала је и у филму „Златни дечко" Огњена Јанковића, по сценарију Вука и Алексе Ршумовића, у којем игра уз Дениса Мурића, Петра Стругара, Андрију Кзмановића и Игора Бенчину.

Олга Даниловић

Олга Даниловић, рођена 2001. у Београду, српска је професионална тенисерка и ћерка прослављеног кошаркаша Предрага Даниловића и спортске новинарке Светлане Даниловић.

Као јуниорка је у дублу освојила Ролан Гарос, Вимблдон и Отворено првенство Аустралије. Као сениорка прву титулу у синглу на ВТА турнеји освојила је јула 2018. у Москви. Такође је била побједница два ВТА турнира у дублу — Ташкента и Лозане. У склопу ВТА челенџер турнеје освојила је једну титулу у дублу. Била је шампионка пет турнира у синглу и једног турнира у дублу које организује Међународна тениска федерација (ИТФ).

Олга је однедавно у вези са словеначким фудбалером Јаном Облаком.

Леа Станковић

Леа Станковић је српска јутјуберка, влогерка и инфлуенсерка која важи за једну од највећих тинејџ звијезда у Србији. Рођена је 15. априла 2001. године у Београду, гдје и данас живи. Снимањем видеа о моди и љепоти се бави од 14. године. Поред савјета о нези коже, косе и тијела, Леа снима влогове о путовањима и свакодневном животу.

Заједно са јутјуберком Нађом Станојевић је 2018. године снимила пјесму „Бамболина" која је за мање од годину дана имала шест милиона прегледа. У октобру исте године објавила је књигу „Изгради свој стил – Мали савети: Леа Станковић". На промоцијама које су одржане у Београду и Новом Саду окупиле су се хиљаде дјевојчица које су жељеле да се сликају са Леом и да им она потпише књигу.

Међу њеним најгледанијим видеима је серијал од 12 дијелова под насловом „Шта радимо када останемо сами", у којима је неријетко учествовала цијела њена породица, укључујући тетку и рођаке.

Међу њеним вршњацима популарни су и тзв. изазови, те питања и одговори које је снимала са сестром Саром и другим јутјуберима, попут Андрије Јовића (Андрија Јо) и Нађе Станојевић.

Теодора Џехверовић

Теодора Џехверовић је српска поп-фолк пјевачица, рођена 1997. године у Качареву.

У дјетињству је Теодора жељела да постане адвокатица, али се касније одлучила за музику.

У сезони 2014/15. године Теодора се такмичила у „Звездама Гранда". Била је међу финалистима, али није побједила. Након тога постала је до женске групе „Ђаволице", а од 2016. године започиње соло каријеру.

Тада је објавила свој деби сингл „У 4 ока". Наредне године потписује уговор с дискографском кућом ИДЈ Тунес и објављује сингл „Кристијан Греј". Та пјесма остварује изузетан успјех, сада има 51 милион прегледа, па Теодора добија мејнстрим славу.

Свој први албум под називом „Борбена" објавила је 2019. године. Од 2022. постала је чланица жирија музичког такмичења IDJ Show преноси zadovoljna.rs

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана