1.033 партнерке: Тајни живот холивудског заводника

Агенције
1.033 партнерке: Тајни живот холивудског заводника

Питер О'Тул био је подједнако познат по својим алкохолним навикама као и по улогама, а посебно је био популаран међу женама.

Почетком шездесетих година прошлог вијека, један пријатељ кладио се с ирским глумцем из Енглеске, Питером О’Тулом, у 150 долара да неће моћи да спава с три жене о којима су у том тренутку сањали сви мушкарци: Дајаном Дорс, Џејн Менсфилд и Анитом Екберг. Није сигурно колико му је требало, али О'Тул је добио окладу, пише “Њујорк Пост”.

У биографији “Peter O'Toole: Hellraiser, Sexual Outlaw, Irish Rebel” аутори Дарвин Портер и Данфорт Принс представили су страну глумца о којој се најмање знало.

Она је назнанимљивија многима који се још радо присјећају покојног глумца који је умро 2013. године, у 82. години, након што је наводно спавао са 1.033 жена, као и Дон Жуан.

С дамама је почео да се дружи врло рано. Као 13-годишњак, 1945. године, изгубио је невиност са шпанском удовицом и стриптизетом, која га је, иако је била у 50-годинама, током пет мјесеци свакодневно учила свим постојећим сексуалним триковима.

Њихова романса дошла је крају када је стриптизета питала би ли се укључио у секс у троје с једним клијентом који је био спреман да плати за то искуство.

Кад је имао већ понешто ‘љубавног стажа’, почео је да се дружи с екстровертном млађом сестром краљице Елизабете II, принцезом Маргаретом. Наводно је с њом био у осмогодишњој вези с прекидима након што се окончао њен брак с Лордом Сноудоном.

Током снимања филма “Лоренс од Арабије” 1961. године, сви су жељели комадић све популарнијег глумца, а он се није устезао од дијељења. Тако је за вријеме снимања посљедњих сцена филма у Шпанији након једне журке отишао с моделом и модном иконом Ејприл Ешли, за коју у први трен није знао да је трансродна особа.

Ешли је накнадно изјавила да му је у једном тренутку близу врхунца шапнула да је рођена као дјечак, али да је Питер у том тренутку већ дошао толико далеко да му уопште није било важно којег пола је она била у тренутку рођења.

Кратко прије снимања романтичне комедије “Како украсти милион”, 1965. године, О'Тул је упознао Одри Хепберн, која је у то вријеме била у браку с глумцем Мелом Ферером. Упркос томе, убрзо су завршили заједно.

"Вјерујем да глумица мора да буде бар мало заљубљена у главног глумца, и обрнуто", изјавила је Одри када су се први пут упознали.

Њихова веза потрајала је током цијелог снимања филма, а у новембру 1965. године Хепберн је открила да је трудна - или с О'Тулом или Ферером. Мјесец дана касније доживјела је спонатни побачај, а глумац, који се заљубио преко главе, био је очајан.

Глумица Елизабет Тејлор примјетила је О'Тула док је била у браку с пјевачем Едијем Фишером, 1960. године. Жељела је да види да ли ће међу њима бити хемије на екрану, па га је позвала да поред ње буде главни глумац у неком будућем пројекту. Показало се, међутим, да на екрану нису ‘прштале варнице’ као што је Тејлор прижељкивала.

Први пут су спавали заједно 1963. године, а О'Тул, који је у то вријеме био у браку с глумицом Сиан Филипс, наводно је прије тога био престрављен јер је знао да ће учинити нешто што прижељкује бар половина мушкараца на свијету. "Први пут у животу пред сусрет са женом, био сам нервозан, јер сам се плашио да ће она критиковати моје извођење."

Али, њој се очигледно глумчево умијеће свидјело, јер су наставили да се забављају слиједећих десет година. Њихова веза окончана је 1972., док су снимали филм “Under Milk Wood” с њеним тадашњим супругом Ричардом Бартоном.

Занимљиво је да му је Велшанин Бартон био и најдражи пријатељ за опијање. Иако су често расправљали о томе који је од њих двојице бољи глумац, 1967. године О'Тул је Бартону признао да повремено спава с његовом супругом већ годинама, и да му је она рекла да је много бољи у кревету од Бартона.

Позната ‘љубитељка мушкараца’ Ава Гарднер упознала је О'Тула 1960. године, након чега му је рекла да је десет пута бољи љубавник од Кларка Гејбла, али да није дорастао глумцу Роберту Мичаму.

Након краја 20-годишњег брака с Лоренсом Оливијеом, тешио је Вивијен Ли, и наставио повремену везу с њом све до њене смрти 1967., кад је умрла од туберкулозе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана