Животни мото сваког хороскопског знака у само једној ријечи

ГС
Животни мото сваког хороскопског знака у само једној ријечи

Једна кључна ријеч, која описује суштину живота, иде уз сваки хороскопски знак.

Карактеристике сваког хороскопског знака могу се сажети у животни мото, у оно што је свакоме најважније, што га суштински покреће у животу, вриједност која утиче на животни стил, акције, односе, циљеве. 

Ован – бити!

Најважније за Овна јесте да може да буде оно што јесте и да не мора да се претвара, а то је оно што цијени и код других људи. Не подноси лицемјерје, цијени индивидуалност, независност и аутентичност. Ован не жели да се уклапа, али умије да се наметне и очекује да га други воле и прихватају због оног што јесте.

Бик – имати!

Биковима је најважније оно што је њихово, што су освојили и што им припада. Право посједовања им је примарно, али да би га стекли, Бикови раде напорно и пожртвовано, а осим што су вриједни радници, поштоване су и вољене колеге, јер су праведни и нису похлепни и како се боре за своја права, тако се залажу и за права других. Такви су и у љубави. Бикови освајају, а кад освоје, онда воле и чувају оно што је њихово. Имати, то је кључна вриједност за Бика.

Близанци – мислити!

Њихов ум је њихово богатство и најважнија им је слобода мишљења. Њихова двострука природа појачава потребу за независним и слободним мишљењем, они имају одличне идеје, врло су креативни и иновативни. Ако не знате како нешто да осмислите и спроведете, ангажујте Близанца да то уради умјесто вас. Њихова најважнија карактеристика је – мислити.

Рак – осјећати!

Није било тешко погодити која снага управља животном енергијом Ракова, зар не? Њима су најважнија осјећања, они су способни да осјећају много, интензивно и дубоко и желе у томе да уживају. Али њихова осјећања нису за дијељење – они ће само мањи дио свог унутрашњег свијета изразити и искомуницирати, а остало ће задржати за себе и осјећаће се испуњено. Туга или срећа, Ракови су у томе до краја, за њих је најважније – осјећати.

Лав – жељети!

Лавови су најљепша, најснажнија и најхрабрија створења на земљи и апсолутно им је неопходно да то свима буде јасно. Морају да буду у центру пажње, не занима их социјална једнакост, они воле и желе луксуз и гламур, јер им то природно припада. Не зато што имају много жеља – него зато што имају императив да своје жеље остварују, Лавове кроз живот води и покреће енергија коју описује један појам – жељети.

Дјевица – анализирати!

Могли смо и да претпоставимо – Дјевице се увијек описују као аналитичне, способне да уоче све ситне детаље који другима промичу, ријешене да донесу најбоље и највалидније одлуке, за себе и за друге. Оне не пресуђују површно, већ сакупљају обиље информација о свему што је важно унијети у анализу ситуације и прогнозирање исхода, прије него што најзад одлуче. Ако нешто не разумете или вам се чини да сте у безизлазној ситуацији, обратите се Девици, она ће ту проблематику претрести са свих страна и из сваког могућег угла, а онда ће и вама бити јасно шта је оно што можете и треба да учините. Суштински појам који иде уз Дјевицу је – анализирати.

Вага – равнотежа!

Да ли сте некада видјели Вагу у равнотежи? Онда сте видјели риједак призор. Јер Ваге непрекидно настоје да постигну и одрже баланс, док њихови осјетљиви тасови непрекидно реагују на сваку промјену вибрације – скала непрекидно подрхтава и осцилира, заустави се само на тренутак, па онда настави да подрхтава и трепери. Ваге дају све од себе на свим животним плановима, води их праведност, истинољубивост и потреба да све у њима и око њих буде избалансирано и уравнотежено. Ваге су идеалисти, зато та њихова скала равнотеже готово никада не мирује – баланс постижу само на тренутке, али никада не одустају у покушају да поново успоставе савршену равнотежу. Постићи равнотежу – животни је императив за Ваге.

Шкорпија – заслужити!

Шкорпије су најиздржљивији и најдосљеднији знак у хороскопу – они знају шта желе и најважније им је да то остваре и задобију сопственим заслугама. Њихов осјећај за оно што је фер, коректно, исправно, веома је истанчана, а њихова жеља за постигнућима веома снажна. Шкорпије су самопокретачи – пронаћи ће у себи мотив и снагу и енергију и ништа споља их неће омести, неће дозволити да им нешто стане на пут и неће изгубити вољу истрајно се трудећи годинама. Кад освоје заслужено, њихово срце је на мјесту, осјећају се испуњено и спремно да освајају нове циљеве и постижу нове заслуге. Најважније за Шкорпије је – заслужити.

Стријелац – видјети!

Спонтани Стријелац за пет минута донесе одлуку, спакује се и крене у непознатом правцу. Они желе да иду на мјеста на којима нису били, желе да искусе нешто ново и притом је обавезно да се добро забаве. И да пруже добру забаву свакоме ко се нађе поред њих. Стријелцу не треба друштво да би се одважио и запутио било гдје, довољно му је што тамо негдје постоји нешто што још није видио и искусио. Али ако има расположених да га прате у авантуру, радо ће их повести и са њима подијелити своју визију забаве и провода. Стријелац, значи, видјети.

Јарац – поправити!

Смисао и сврха морају да постоје у свему што они раде, у свему што их окружује, у свему у чему учествују. Ако сврха није очита и други немају појма шта и зашто раде, кад се појави Јарац, спонтано преузима ствари у своје руке и све постаје невјероватно организовано, ефикасно и смислено. Јарац не подноси губљење времена, беспосличење, неефикасност и недосљедност. А пошто се често суочава са оваквим мањкавостима (које обично уносе други у његов живот), он се подухвата посла и поправља, јер је изгледа најспособнији за то. Ако не знате како да унаприједите, организујете и реализујете свој живот, питајте Јарца, указаће вам на све слабе тачке које треба да оснажите и поправите. Сврха за Јарца је – поправити!

Водолија – знати!

Водолије највише цијене слободу, а то је слобода на сваком нивоу – слобода ума, слобода изражавања себе, слобода за сва жива бића да остваре себе и буду оно што јесу. Они су оригинални и прагматични визионари и хуманитарци. Шокантни и инспиративни, неспутани и без предрасуда, никога не осуђују, свакога настоје да разумију и боре се за сваки облик слободе. Њихов мото је: знати!

Рибе – вјеровати!

Рибе су визионари и цијене слободу мисли и изражавања, као и Водолије, али више им је стало да их сви оставе на миру да живе у свом свијету и да слиједе своје снове, него што желе да мијењају свијет. Најважније за Рибе је да слиједе своја увјерења – оне имају свој систем вриједности, своју вјеру и према томе оријентишу и усмјеравају све своје акције. Ако не можете да се придружите Рибама у њиховим увјерењима, не покушавајте да их разуверите, то је као да их наговарате да дишу под водом. Рибама је потребно да вјерују, не само у то да могу да остваре своје снове, него у снове уопште (сан о доброти у сваком човјеку и повезаности свих људи је један од њих). Боље од свега, Рибе описује појам – вјеровати, пише Wannabemagazine.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана