Вучји мјесец сутра доноси хаос: За три знака хороскопа то значи велику промјену, а једном гомилу пара

ГС
Вучји мјесец сутра доноси хаос: За три знака хороскопа то значи велику промјену, а једном гомилу пара

Јануарски пун мjесец је мањи него што је то уобичајено јер је тада најудаљенији од Земље – 405.410 км. Најудаљенија тачка назива се апогеј, а најближа, када је Мjесец удаљен 362.570 км.

Перигеј и апогеј се не поклапају увијек са пуним мјесецом, али када се то деси онда овај феномен називамо супермјесец. Супермjесец је око 14,5 одсто шири и 25 одсто светлији од просjека, према Универзитетском удружењу за истраживање свемира.

Зашто вучји мјесец?

“Вучји мјесец” је назив који је настао јер се вјерује да су вукови обично активни у ово доба године. 

До пуног мјесеца долази када се Сунце, Земља и Мјесец нађу у линији тако да сунчеви зраци освјетљавају цијелу половину Мјесеца окренутој ка Земљи. Мјесец се налази мало изнад или испод Земљине сјенке. У случајевима када пун месец пролази кроз дио или цијелу Земљину сјенку, долази до помрачења Мјесеца.

У четвртак, 25. јануара 2024. године, тачно у 18.54 часова вучји мјесец ће достићи врхунац у Лаву којим управља Сунце, ватреном знаку усредсређеном на срце познатом по својој разиграној енергији и жестини. Док су пуни месеци познати по томе што изазивају драму или интензивна осјећања, пун мјесец у јануару 2024. тражи да изазовете себе да се ослободите потиснутих страхова и несигурности које ограничавају ваш потенцијал.

На три знака Зодијака Вучји мјесец ће посебно утицати и донијеће велике промјене, како добре, тако и лоше.

Шта ће вучји мјесец донети сваком знаку Зодијака?

Ован

Појачајте романтику у свом животу, Овнови - и не, не само у везама. Са вучјим мјесецом који освјетљава вашу кокетну пету кућу разиграности и задовољства, осјећаћете се додатно инспирисаним да прођете кроз све креативне или сексуалне блокаде које можда искусите. Користите ову ватрену лунацију да препустите свом унутрашњем дјетету.

Бик

Будите храбри и реците не нежељеним гостима и захтјевима. Ова лунација која подиже самопоуздање подстиче вас да останете вјерни својим границама. Бикови који желе да унапреде свој животни простор у овој години могу наћи храбрости да се преселе или рашчисте неред за кућну канцеларију. Задржане емоције такође могу избити на површину. Праксе лијечења као што су медитација и дисање могу помоћи у смањењу напетости.

Близанци

Говорите из срца! Бити транспарентан у вези са оним што доживљавате и научите може отворити врата новим могућностима и везама управо сада, посебно ако планирате да проширите своју мрежу или проучавате нови занат ове године. Иако се можете осетити непријатно да дијелите рањиве истине и учините искорак ван ваше зоне удобности, искрена и директна комуникација ослобађа вас било каквог претераног размишљања са којим се можете суочити. Разговарајте о томе. У реду је испразнити се.

Рак

Вјежбање захвалности за оно што имате отвара врата за више изобиља. Имајте то на уму ако се током огњеног вучјег мјесеца појави забринутост око тога како управљате својим новцем и ресурсима. Пошто је то почетак нове године, искористите ову моћну лунацију да преиспитате своје вриједности и токове прихода. Да ли је време за унапређење, нови посао или повишицу? Обавезно тражите тачно оно што желите!

Лав 

Све очи су тренутно упрте у тебе и то са добрим разлогом. Прихватите додатну пажњу коју нуди овај ватрени вучји мјесец. Важно је вријеме да притиснете паузу и одмакнете се од свакодневних захтјева живота и односа да бисте се увјерили у себе и признали колико сте порасли од посљедњег пуног мјесеца у Лаву у фебруару 2023. На која достигнућа сте најпоноснији? Како то можете подићи на још један ниво ове године?

Дјевица 

Да ли се у посљедње вријеме осјећате додатно уморно и тромо? Полако током драматичног вучјег мјесеца. Ако сте жудјели за више времена и одмора за себе него иначе, слушајте своје тијело и дајте себи самоћу и простор који су вам потребни да обрадите осетљиве емоције и надокнадите додатни сан. Поред тога, током ове ватрене лунације могу се појавити емоционалне успомене из прошлости. Будите стрпљиви према себи и другима док радите кроз њих.

Вага 

Које узбудљиве вијести сте спремни да подијелите са својом заједницом? Напорно сте радили иза кулиса, а сада вас блистави вучји мјесец позива да самоувјерено покажете своје јединствене креације и поклоне свијету. Иако сте можда у искушењу да промјените своје идеје и изглед како бисте умирили друге, уздржите се од тога да угађате људима. Уклоните филтер и дозволите вашем систему подршке да доживи прави вас! Ви сте довољни!
 

Шкорпија 

Ствари се загријевају на послу и то би могло резултирати са више поштовања, признања или одговорности у канцеларији. Затражите подршку и правите паузе када је то потребно, јер је овај пун мјесец све о учењу ваших капацитета. Ако не, можете доживети екстремно сагорјевање. Размислите о томе да започнете и завршите дан радосним активностима које ће вам помоћи да останете приземљени и одржите здраву равнотежу између посла и живота. Идите дан по дан!

Стријелац 

Држите пасош у близини, јер овај пун мјесец активира вашу жељу за авантуром. Без обзира да ли се удаљите на своју омиљену међународну дестинацију или донесете културолошке вибрације, живахни вучји мјесец вас позива да направите практичне планове за остварење својих узвишених снова. Стријелчеви који желе да унаприједе своје вјештине такође могу завршити сертификацију или дипломирати отприлике у то вријеме. Како ћете подијелити мудрост коју сте стекли?

Јарац

Значајне промјене су тренутно у игри. Будите њежни према себи док пролазите кроз ове прелазе. Без обзира да ли радите на ослобађању дугова, дајете предност дубоком емоционалном лијечењу или једноставно поново откривате оно што вам доноси радост, прославите свој напредак од младог мјесеца у Лаву у августу 2023. Прихватање гдје се налазите у свом процесу умјесто да се опирете томе доноси снажне резултате. Темпирајте се. 

Водолија 

Упијајте додатну љубав која тече својим путем. Овај пожудни пун мјесец се фокусира на ваше најближе везе, што га чини одличним временом за планирање секси састанка са својим партнером или организацију свечане рођенданске прославе са блиским пријатељима. Партнерства се сада могу тестирати, па имајте на уму жестоке несугласице. Усредсредите се на рјешавање сукоба уместо да се упуштате у непотребну драму.

Рибе 

Осјећате се растрзано? Одвојите тренутак да успорите и усредсредите се током вучјег мјесеца. Важно је вријеме да се поново посветите здравим навикама које подржавају ваше ментално, физичко и емоционално благостање. Ако нисте сигурни одакле да почнете, размислите о придруживању групном програму за поуздане ресурсе и подршку. Обавезно пратите своје резултате. Прегледајте свој напредак током младог мјесеца у Лаву у августу 2023. године, пише Popsugar.com.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана