Велики мjесечни хороскоп за јануар 2023. године: Ракови се враћају бившима, лавови у послу до “гуше”

ГС
Велики мjесечни хороскоп за јануар 2023. године: Ракови се враћају бившима, лавови у послу до “гуше”

У нову 2023. годину и јануар мjесец улазимо са Сунцем, ретроградним Меркуром, Венером и Плутоном у знаку јарца.

У знаку водолије се налази Сатурн, Нептун је у знаку риба а Јупитер у знаку овна. Мјесец који је у фази раста налази се заједно са ретроградним Ураном у знаку бика, док је у знаку близанаца ретроградни Марс.

Прва промјена је прелазак Венере у знак водолије 3. јануара. Ваздушним подзнацима и знацима ће ова њена позиција одговарати, бенефите ће осјетити и припадници знака овна и стријелца. Генерално, Венера у водолији доноси потребу за променом у љубави, слободом, доноси појачан авантуризам, потребу за узбуђењима, акцијом, дружењем.

У првој декади мјесеца направиће проточне аспекте са Јупитером и ретроградним Марсом – па ћемо имати серију љубавних повратника, али и нове везе које су проткане јаким страстима. Током друге декаде правиће квадратни аспект са Ураном – неке везе ће у овом периоду бити брзински пресјечене, док ће исто тако – бити брзинских, необичних и неформалних љубавних почетака.

Током треће декаде мјесеца Венера ће имати конјункцију са Сатурном – љубави са разликом у годинама, статусу, километрима, старе љубави, али и љубавно незадовољство, усамљеност.

Прве промјене крећу од шестог јануара

У ноћи између 6. и 7. јануара, пун Мјесец у знаку рака, у опозицији са Сунцем и ретроградним Меркуром у јарцу доноси ужурбаност у породичном окружењу, тензије, комуникацијске проблеме, напетост, проблеме у саобраћају.

Марс у знаку близанаца креће директним ходом и то 12. јануара. Но, његов владар – Меркур у знаку јарца и даље је ретроградан, тако да нећемо одмах осјетити праве бенефите овог аспекта. У сваком случају, улазимо у период када можемо исправљати, завршавати све оно што је у претходном периоду на неки начин покварено, пропуштено, погрешено.

А шта нам доноси крај јануара?

Меркур креће директним ходом у знаку јарца и то 18. јануара, а већ тамо негдје послије 25. можемо очекивати скоро, па неометано функционисање. Међутим, право покретање најприје по питању посла и финансија, тек је на самом крају мјесеца или ћемо морати да сачекамо и почетак фебруара када се ова планета враћа на позицију са које је кренула ретроградно.

Јануара 20. Сунце прелази у знак водолије и почиње владавина овог знака. Водолијама желимо срећне рођендане, а ми се од овог дана налазимо у централном периоду зиме. У ноћи између 21. и 22. јануара у овом знаку имамо и млад Мјесец. Уран у знаку бика креће директним ходом, а то ће се десити 23. Промјене крећу, у мањој мјери најављене током јануара, у много већем обиму од фебруара.

Наредни датум, 27. јануара Венера прелази у знак риба. Њена позиција је добра овде за умјетничке и креативне душе, а генерално ће донијети већу осјетљивост, сензуалност, потребу за романтиком али и нереална осјећања, маштање, љубавне илузије и тајне односе.

Овај јануар дјелује прилично успорено, заглављено, заблокирано. Ок, то једним дијелом има везе са празницима и лаганим враћањем у животне и пословне рутине. Ипак, изгледа ми да ће нас овај период знатно успорити, ограничити и да праве активности можемо да очекујемо тек у другом дијелу или чак у последњој декади овог мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана