Утицај ретроградног Меркура на ваш хороскоп

astrofon21.com
Утицај ретроградног Меркура на ваш хороскоп

Планета комуникације Меркур је кренула ретроградним ходом 21. октобра. Све до 7. новембра 2013. године утицај ове планете, који се може осjетити и добрих десетак дана након овог датума, може се сагледати у поправкама, кваровима, застојима и блокадама.

Ипак, сваки период у коме је Меркур ретроградан је веома посебан на емоционалном плану. Па у овом временском раздобљу многе особе могу започети нови однос, засновати брак, започети дугорочне пројекте или промjенити посао. Ретрограни ход Меркура није ту да ограничи слободу, већ да нас научи како да унаприједимо своје вјештине када настану могући неспоразуми, кашњења и ситуације које ће нам касније бити корисне. У зависности ком астролошком знаку припадамо, ретроградни Меркур ће дјеловати различито на све знакове зодијака.

Овнови током ретроградног хода Меркура морају бити веома опрезни због могућих погрешних потеза. Оно што је важно за ове знакове је да сачекају са доношењем одлука.

Бикови током предстојећег периода могу имати неке неочекиване непријатности. У љубавним односима, због партнера представници овог знака мораће да буду веома стрпљиви.

С обзиром на то да је Меркур владар астролошког знака Близанаца, у наредном периоду биће активна одређена упозорења. Дакле, ретроградни ход Меркура донијеће промјене у пољу посла, губитак стрпљења и непрофесионализам. Унутрашњи немир Близанаца ићи ће толико дубоко, да ће то оставити посљедице на здравствено стање ових знакова.

Ракови неће бити погођени негативним утицајем овог хода Меркура.

За Лавове ретроградни Меркур доноси осјећај веће слободе, али многи представници овог знака и даље ће бити у потрази за инспирацијом и тражењем "својих коријена".

Ретроградни Меркуров ход ће се код Дјевице манифестовати тамо гдје су најосетљивји, у комуникацији. Особе рођене у овом знаку не смију у предстојећем периоду доносити брзе закључке.

Ваге ће у наредом периоду бити доста исфрустриране због љубавно-партнерских односа. Ретроградни Меркур може донијети немогућност опредјељења и реално сагледавање даље перспективе.

Особе у астролошком знаку Шкорпије у наредном периоду због ретрогардног утицаја Меркура могу продужити свој процес размишљања о одређеној ситуацији, а саме мисли ће ићи много дубље.

Стријелчевима ће све важне промјене које очекују доћи из два извора – сопствених снова и своје прошлости. Ово може бити збуњујуће и дати надахнуће, али такође ће имати утицај на тренутну ситуацију ових знакова.

Јарчеви ће у наредном периоду, током ретроградног Меркура, морати да припазе на дугорочне планове, унаприједе своје друштвене везе и покажу спремност када наступи тренутна криза.

Овај ретроградни циклус Меркура Водолијама намијењује јачу вољу. Нема препрека које ће задржати ове знакове, једини проблем који постоји могу бити одређена кашњења или обесхрабрења на послу.

За астролошки знак Риба, Меркуров ретрограни ход доноси промјене на пољу путовања. Прихватање одређених чињеница кроз духовну страну донијеће овом знаку могућност промене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана