Украсите дом у духу свог хороскопског знака

mojastrolog.rs
Украсите дом у духу свог хороскопског знака

Украшавање дома за вријеме новогодишњих и Божићних празника је уношење посебне, свечане атмосфере у наш простор. Ти свјетлуцави, сјајни предмети су подсјећање на жељени сјај који прижељкујемо у наступајућој години.

Сваки хороскопски знак има свој начин стварања срећне и мирне атмосфере током свечаности која нас уводи у Нову годину и која ће усрећити породицу, пријатеље.

Ован

Дијете које кријете у себи има жељу да "изађе" и да се игра украшавајући простор и јелку за наступајуће празнике. Бијели свјетлуцави украси ће висити на завјесама дружећи се са украсима "анђела" који ће ширити своја златна крила која изгледају као да ће полетјети сваког часа. Црвене и златне свијеће, као и јарко црвене новогодишње траке биће неопходан декор простора. Укусни суви колачићи увезани црвеном траком ће висити са тамно зелене јелке мамећи обликом али и мирисом ваше госте. Испод јелке поклони по мјери и жељи сваког укућана и сваког позваног госта на ово посебно дружење. Ви тачно знате свачије жеље.

Бик

Вас краси сензуалност и сензибилитет. Свакако ћете направити упечатљив декор. Централно мјесто заузимаће импозантан сто заносно декорисан јарко шареним цвјећем и егзотичним воћем. Сто ће изгледати као да се дуга спустила на њега. Елегатне чиније биће испуњене зашећереним колачима који ће изгледати као да су бисером посути. Мириси бора, каранфилића и цимета ће омамити сваког посјетиоца овог дома током празничних дана. На све то ће ставити печат свечане свјеће црвене и зелене боје које ће освјетљавати читав декор.

Близанци

Вешти са прстима као и идејама, Близанци ће унијети „експлозију" боја у свој празником обојен дом. Шаренило које не иритира је њихова специјалност. Близанци ће са укусом спојити траке са пругама, кариране мотиве, металик нијансе и направити читаву плејаду неспојиво-спојивих елемената. Тим тракама везаће све у кући, од сточића, столова, столица, ограду степеништа. Вијенци и вјенчићи биће окачени свугдје гдје је то могуће. Натрпаност код њих увијек дјелује импозатно и са укусом. Битно је да је весело.

Рак

Романтичари за сва времена. И у том стилу ће и овај дочек Нове године бити у дому господина или госпође Рака. Трпезаријски сто ће бити освјетљен са што више свијећа по могућству сребрне боје. Чак ће се и остаци хране осјећати свечано од свјетлости која допире од њих. Ако случајно имате камин, породично окупљање и дељење новогодишњих поклона, након вечере би био идеалан сценарио. Сребрни украси ће бити најупадљивији детаљ поред зелене јелке. Уз сјај ватре из камина, пригушеног свијетла свећа и сребрног сјаја украса евоцираће се веселе заједничке успомене и прижељкивати срећна будућност свих чланова породице и најближих.

Лав

Ево још једног дјетета у души које провири из озбиљности одраслог човјека када осјети мирис Нове године и Божића. Сјајно, свијетлеће и што бљештавије је најбоље за једног Лава. Велика јелка у дневној соби, мања у дјечијој, а може још једна не тако велика у трпезарији, можда у ходнику. Црвени, плави, рози, љубичасти, шарени украси су свуда. Украсна свијетла су у самој кући али и споља да забавља и пролазнике и комшије својим веселим сјајем.

Дјевица

Живот има највећу вриједност код једне Дјевице. У овом случају причамо о дрвету, о јелки. Јелка може бити у дворишту украшена или можда са корјеном које је живо (да би се послије Нове Године могла посадити) стављен у неки свијетао и јединствен кутак у дому Дјевице. Вјештачки украси и спрејеви у боји не долазе у обзир. Украси могу бити живих боја али само долазе у обзир они који неће сметати дрвету да послије овог догађаја буде посађено. Иначе дом ће мирисати на домаћу укусну храну која подсјећа на прошле дане и кухињу наше баке или тетке. Све припремљено са укусом, декорисано са стилом.

Вага

Идеално вријеме су празници, посебно Божићни и новогодишњи, да Ваге покажу своје умјетничко умијеће декорисања. Шепурите се и имате разлога драге Ваге. Свечано или боље рећи што свечаније и са стилом. Од украса до тањира све је у складу и хармонији боја. Преовладаће белина као и сребрни мотиви посуђа, прибора за јело, столњака. За оне романтичније Ваге могло би се поткрасти неколико великих украса у облику срца који ће стајати на мјестима која су приметљива. Јелка ће свакако бити окићена украсима који подсјећају на виле, вилењаке, снежне краљице, пахуље. Преселите се у бајку код једне Ваге у новогодишњој ноћи или у једну романтичну причу коју ће шармантна Вага причати уз пригушена свјетла сребрних свијећа уз богату трпезу.

Шкорпија

Помисао на суморан поглед једне Шкорпије не иде уз живост украшавања куће за новогодишњи дочек. Али преварили сте се! Упркос њиховој ратничкој природи, Шкорпије изнад свега цијене мир. Тема празника би управо могла бити та – мир. Неће страствене Шкорпије бјежати од хармонично усклађених њежних боја, напротив. У њиховом дому ће управо такав спектар и бити присутан, осим јелке која ће бити импозантна и постављена на исто таквом мјесту, цијела у јарко црвено-зеленом контрасту украса и дрвета. Чак ће и лампиони бити огромни шепурећи се од снаге црвенила. Прави контраст централне теме сваке Нове године, тој господарици овог празника- "госпођи" Јелки, биће украси анђела и голубова све у сњежно-златној комбинацији наговештавајући какву енергију у ствари дозива душа једног Шкорпиона.

Стријелац

Оно што ће бити препознатљиво као декор једног Стријелца у Новој години јесте зелени вијенац стављен на улазним вратима њиховог дома. Понеки представник овог хороскопског знака неће се зауставити само на украшавању улазних врата тим омиљеним детаљом, напротив, можда ћете их угладати на свим вратима њиховог дома, чак и куптила. Њих не задовољава само визулено задовољење, већ ће се потрудити да мирисом одушеве госте и то од мириса добре домаће хране до мириса парфема, парфемисаних јарко црвених или љубичастих свијећа. Добре приче, зачињене авантурама ће попримити другачију и мистериознију форму када буду исприачане у оваковом визуалном и чулном амбијенту.

Јарац

Јарчеви воле да имају елегантан дом током новогодишњих и Божићних празника. Старомодан и традиционални приступ украшавања јелке и дома је ваш начин прославе овог догађаја и ви уживате у томе. Сто ће бити покривен стољнаком који враћа успомене из дјетињства, али томе ће додати и старинско и отмено посуђе и прибор за јело. Дуго сачувани омиљени украси миришу на сјећања и подсјећају на топлину прошлих дочека и испраћаја нове и старе приче које се зову године. Традиција и нечији некадашњи начин декорисања дома ће водити Јарчевска осјећања и покрете да учини исто. То је за ове стармодне представнике једна сасвим нормална прича чији се сценарио понавља у недоглед годинама, али са истом посвећеношћу и радошћу која греје сва срца који посједују "болест" звана носталгија.

Водолија

Ви сте визулени тип и имате добро око за дизајн. Једноставан и заводљив начин "облачења" дома током испраћаја старе је ваш ритуални увод за нову причу коју увијек жељно и са нестрпљењем страсно ишчекујете. Изабери украсе који добро иду заједно, без обзира што неспојиво делују на први поглед. Удахни у њих умјетнички дар и визију будућности коју несумниво посједујеш. Тај корак унапред је теби јако добро познат, тако да ноншалатно разбацани "представници" Нове године и Божића, јелка, свијеће, украси, укусно спремљена храна жељно ишчекују дружење са позваним гостима.

Рибе

Твоја сањалачка, романтична природа воли сјајан и бели ефекат зиме пренешен у дом током испраћаја старе године. Јелка је симбол Нове године којој ћете највише пажње посветити. Спрејем испрскајте и пренесите сњежну лакоћу пахуља на јелку. Додајте сјајне, сребрне и златне украсе који ће учинити дрво бљештавим и несвакидашњим, бајковитим призором током Новогодишње вечере. Са истим стилом ћете пренијети те боје и на новогодишњу трпезу гдје ће јарко црвене свијеће или можда салвете правити контраст том сјају. Пинк или љубичасти дезен ће можда замијенити традиционалну црвену боју, али свакако бјештавост и контраст правиће атмосферу Новогодишње бајке када будете уживали у омиљеним тактовима музике са својим гостима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана