Тамна страна вашег хороскопског знака

Б92
Тамна страна вашег хороскопског знака

Сигурно сте чули за Вагину сујету, Биков хедонизам или љубав према пићу коју има Риба...

Сваки хороскопски знак, осим неспорних квалитета, познат је и по својим негативним карактеристикама.

Ован

Агресивни манипулатор који се дере и вришти кад све није по његовом. Нестрпљив је и нетактичан, а од свега чега се прихвати брзо одустане. Гласни су и напорни, праве галамџије које много говоре, а ништа не кажу. Мушкарци су опсједнути сексом, но завођење им није јача страна. Најрадије би се вратили у прошлост, кад су одабрану жену могли да лупе тољагом по глави, пребаце је преко рамена и одведу у своју пећину. Овнице траже узбудљивог алфа мужјака за партнера, но некако увијек набасају на папучара који у страху од њених испада бијеса зна да каже само "да, драга".

Бик

Досадни и лијени паразити који знају само да једу и пију, а живот им се врти око доручка, ручка, вечере и свих других међуоброка. Немогуће је извући их из куће, будући да су им пражњење фрижидера и излежавање пред телевизором једини хоби који имају. Не воле промјене и тврдоглаво истрају у својим ставовима, чак и ако је свима око њих јасно да нису у праву. Лијени су и троми, но ако им се неко супротстави, дићи ће нос до неба и захладиће односе. Бик воли да троши новац на себе и на укусну храну коју ће сам смазати, но немојте очекивати да ћете у његовој кући бити добро угошћени. Ово је тврдокорна шкртица која за себе чува фине специјалитете и квалитетна пића, а ви ћете бити понуђени водом или, ако сте им посебно драги, цедевитом.

Близанци

Напорни брбљивци који не би могли да заћуте чак ни да им живот од тога зависи. Досадни су и замарају причама које немају ни почетак ни крај, а сами себе виде као врхунског забављача који би требало да се бави шоубизнисом. Рођени су за телемаркетинг, продавање енциклопедија и нуђење телекомуникационих услуга, односно за све послове који укључују малтретирање људи. Добро се сналазе и у политици, будући да су бесрамни људи који немају нимало морала. Као пријатељи су ноћна мора, јер се на њих не можете ослонити. Ако им нисте занимљиви, пронаћи ће новог најбољег пријатеља, који ће имати стрпљења за њихове бескрајне приче и трачеве, све док не схвати да је то једино о чему површни Близанац зна да разговара.

Рак

Највећи осјетљивци Зодијака који плачу на сваку ситницу, а ако им само упутите мрк поглед, мораћете да им се данима извињавате и увјеравате их да нисте мислили ништа лоше. Рака ћете препознати управо по сузним очима и папирним марамицама које су му увијек при руци, јер никад се не зна кад ће доживјети нови емоционални слом. О себи воле да мисле да су обзирни и брижни људи који се радо брину о другима, међутим оно што они сматрају исказивањем пажње, околина види као посесивно и опсједнуто понашање, па чак и ухођење. Већина Ракова често воли да завири у чашицу јер их, како они тврде, погађа што је свијет окрутно мјесто пуно патње. Права је истина да су најобичнији лијењивци и готовани које воле да једу и пију те користе сваку прилику како би удовољили својим хедонистичким тежњама.

Лав

Умишљени Лав увјерен је да је богомдан, а ако није у центру пажње, доживљава нервни слом. Окупиран је собом и својом величином па често уопште не слуша друге и не примећује шта се око њега догађа. Уколико сте мазохиста и паћеник коме је циљ да буде с неким коме ћете стално удовољавати, ласкати му, а заузврат не добијати ама баш ништа, Лав је идеална особа за вас. Лавови воле да истичу колико су великодушни и услужни, но истина је да све што раде, раде само и искључиво због признања и захвалности. Ако вам помогну или нешто поклоне, мораћете до гроба да им исказујете захвалност и говорите им колико су дивни и красни.

Дјевица

У оштрој конкуренцији, Дјевица је успјела да понесе титулу најдосаднијег хороскопског знака. Ово напорно зановетало стално нешто приговара, критикује и тражи длаку у јајету, стога је чудно што уопште крај себе има људе који га трпе. Дјевице често кажу да приговарају само зато што теже ка савршенству, но то је обична глупост. Оне су толико фрустриране и злобне да им приговарање, критиковање и убијање у појам дође као идеална занимација и омиљени хоби. Опсједнуте су чистоћом, здрављем и хигијеном, што су уједно и једине теме о којима знају да разговарају. Уколико тражите некога ко ће вас орасположити или утешити, заобиђите џангризаву Дјевицу у широком луку.

Вага

Досадна и умишљена Вага већину времена проводи пред огледалом, дивећи се својој љепоти и заносном осмијеху. Будући да је изузетно лијена, кроз живот се провлачи на рачун изгледа, што с годинама ипак постаје све теже. Сан ових хороскопских љењиваца да се богато удају и цио живот не раде ништа, зато је идеално занимање за њих - спонзоруша. Осим што нервирају околину својом линеошћу, ближње излуђују и сталним тражењем савјета око ама баш свега, будући да саме нису способне да донесу никакву одлуку.

Шкорпија

Зли манипулатор који свијет посматра с негативне стране и свима око себе квари расположење. Изузетно је интелигентан, но ту своју памет користи да би некога уништио или се осветио за нанијете боли. Треба напоменути да се Шкорпији бол може нанијети ако га само мрко погледате, а ако му направите нешто понижавајуће, уложиће сву енергију у планирање освете. Љубоморни су и посесивни па редовно уходе љубавног партнера, провјеравају му мобилни телефон и читају поруке на Фејсбуку, а ако је овај само разменио ријеч с особом супротнног пола, црно му се пише. Шкорпије су толико опсједнуте сексом да се међу њима често нађе неки сексуални манијак. Они који не покушају да вас одвуку у кревет, удавиће вас причама о смрти, духовима, прошлом животу и осталим стварима које нормалну особу не занимају, но мрачној Шкорпији представљају вјечити извор инспирације.

Стријелац

Бонвиван који живи од данас до сутра, углавном на грбачи других. Лијен је, воли лагодан живот, стога се често прилијепи способнијима и богатијима од себе који му осигуравају средства за живот. У овом знаку често су рођени life coach, Шаптач псима, мачкама и хрчцима, као и разне врачаре и гатаре, будући да им ти послови омогућавају да обмањују околину, много причају и дођу до новца без имало напора. Веома су брбљиви и напорни, а често имају чудан, дjетињаст смисао за хумор који нико осим њих не разумије. За себе воле да кажу да су филозофи с душом пјесника, уствари су нерадници и згубидани којима је драже да малтретирају људе филозофирањем о "дубоким" темама, него да се лате посла.

Јарац

Тврдокорна шкртица која би радије дала бубрег него некоме позајмила динар, стога му се немојте обраћати ако вам треба позајмица. Његов главни циљ у животу је да прође што боље са што мање новца, па се тако често храни код пријатеља или родбине, носи поклоњену одјећу и тиме се хвали. То што га други жале уопште га не погађа, јер он је можда у дроњцима, но у банци има златне полуге и уштеђевину о којој други могу сањати. Осим што је шкрт, Јарац је и прави људомрзац који све око себе сматра глупима и досадни. Песимистичан, циничан и подругљив, свима квари расположење, па га с временом подносе само они који се потајно надају да ће им након смрти оставити који динар, што се никад не догађа јер Јарац свој новац и обвезнице носи са собом у гроб.

Водолија

Лажни хуманиста и алтруиста којем је животни сан да оснује секту којој ће управо он бити вођа. На тај начин моћи ће да ради оно што највише воли - зарађује паре на наивним слабићима, а додатна повластица му је што ће као вођа култа моћи да води љубав са свим згодним припадницама нежнијег пола. Осим што дјелује као лажни пророк и самопрозвани харизматик, овај згубидан често сања о томе да постане апстрактни сликар, вајар или перформер, који ће моћи да се назове умјетником. Водолије се поносе својом племенитошћу, но у основи су себична бића која помажу другима само ако од тога имају користи.

Рибе

Лузер који живи у лажном увјерењу да је пјесник и романтичар. Истина је да је најобичнији нерадник којем је драже да пише пејсме и чита поезију са чашицом у руци, него да се прихвати посла и направи нешто корисно за себе и своју породицу. Дан без алкохола за њега је изгубљен, а често под утицајем пића ради глупости које би, руку на срце, направио и у трезном стању, будући да му је морал често стран појам. Пошто не зна да распозна стварност од маште, често се заљуби у некога чију је слику видео на Фејсбуку те с њим одржава везу, мада друга страна тога није ни свијесна. Многи који уходе, шаљу претећа писма или на било који други начин малтретирају недужну околину рођени су управо у овом знаку, стога имајте на уму да ако вас неко опсједа, шаље вам пријетеће поруке и сузама или крвљу написане љубавне пјесме, набасали сте на Рибу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана