Све што сте жељели да знате о Водолијама на једном мјесту

Г.С.
Све што сте жељели да знате о Водолијама на једном мјесту

Док је Сунце у овом ексцентричном знаку имаћемо прилику да се изборимо са разликама и пронађемо оно што нас истински испуњава и радује.

Водолија је оригиналан и јединствен знак, а ове године ће улазак Сунца у овај ваздушни знак добити посебан значај. То их чини ексцентричним и енергичним у борби за слободу или понекад стидљивим и тихим, који се плаше да изразе своју праву личност. У оба случаја они су дубоки мислиоци и високо интелектуални људи који воле да се боре за идеалистичке циљеве.

Заједно са Сунцем у Водолију улази и планета Плутон и најављује ново доба и другачији живот на Земљи. Ово је вријеме у ком се читаво човјечанство уздиже, али и човјек као појединац. Свако од нас сада ће имати прилику да започне своју еволуцију и закорачи у љепшу и сјајнију будућност. Доба Плутона у Водолији је доба јединства, повезивања, уједињења, заједништва, хуманости, баш каква је и Водолија. Ово је доба науке која помера границе и открива нам истину о свијету и нама самима. Водолија има поглед на велику слику, разматрајући етику, идеале и системе који су потребни да би се обезбједила правичност за све.

Између лудака и генија

Сунце у Водолији веома је интуитивно, али то је интуиција интелекта која се јавља кроз мисао која обично изненада освијетли ум. Људи са Сунцем у Водолији долазе из будућности и све што доносе са собом покушавају да уграде у нашу садашњост, што није увијек прихваћено с одушевљењем и разумијевањем.

Ово су реформатори у области науке, културе и умјетности и велики иноватори и проналазачи. Они представљају идејну снагу и пркосе устаљеном и општем мишљењу, ставовима и идејама. Они су прогресивни и независни. Привлаче пажњу необичним понашањем, али и изгледом, изненађују и запањују друге људе када то најмање очекују.

У љубави им је веома важна равноправност и осјећај личне слободе, који увијек мора да остане ненарушен, па зато партнери који превише улазе у лични простор овдје немају шта да траже. Партнер им је, прије свега, пријатељ и то је база из које се даље развија и гради партнерски однос. Он схвата значај личног простора, па као што инсистира на својој, поштује и партнерову слободу.

Што се мање осјећа спутаним у односу, то више цијени партнера и труди се да га не разочара. Када је у питању посао, невезано од занимања којим се бави, Сунце у Водолији захтијева дозу самосталности у поступању и само на тај начин посао обавља успешно. Свему што ради даје печат оригиналности и најбоље се сналази у занимањима која захтијевају иновације и оригиналност у размишљању и поступцима.

Водолије су запажени научници, програмери, проналазачи, реформатори, професори и политичари, социолози и идеолози. Од идеологија најближи су им социјализам и комунизам због својих идеја, заснованих на социјалној једнакости.

У периоду владавине Водолије интерес колектива ком припадамо надилази наш лични интерес  

Допринос друштву

И то је управо оно што ће нам у овом периоду бити важно, интерес колектива ком припадамо и који надилази наш лични интерес. Имаћемо потребу да стварно видимо другог и дамо свој допринос неким заједничким циљевима. Пријатељи су нам у фокусу више него иначе и имамо потребу да будемо ту за њих умјесто да пажњу усмеримо искључиво на сопствене циљеве.

Важан нам је и осјећај заједништва, па ћемо се окренути свим групама којима припадамо у циљу давања сопственог доприноса заједничким циљевима и добробити заједнице. Несебичност, виши циљеви спрам појединачног интереса, окренутост новим идејама и осјећај универзалне повезаности карактерише период пред нама.

У фокусу је човјек и вриједности које га чине најсавршенијим бићем, а које подразумијевају људскост и братску љубав, спрам другог, у ком видимо свог друга и саборца, а не противника и конкурента. Својим поступцима доприносимо цијелом друштву и на тај начин градимо боље сутра у ком ће бити места за сваког од нас.пренпси република.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана