Стиже нам пун плави Супермјесец и то усред шест ретроградних планета – посветите се само једној ствари

Zadovoljna.rs
Foto: Ilustracija

У четвртак, 31. августа 2023. у 2:36h догађа се Супер пун Мjесец у знаку Риба. Будући да је ово други пун Мjесец у мjесецу, назива се и Плави Мjесец.

Плави Мjесеци су изузетно ретки, догађају се отприлике једном у сваке 2,5 године, што њихову присутност чини нечим на шта желимо да обратимо пажњу.

Овај пун Мjесец нуди нам прилику да ступимо у контакт са својим правим ја, рашчистимо све што више не служи и створимо простор за нешто усклађеније.

Пут до тамо може да делује помало изазовно. Можемо да се осећамо као да нас Свемир изазива на толико много нивоа. Али, како се енергије буду стишавале, препознаћемо трансформацију.

У току је трансформација душе с овим Плавим Мjесецом – и на личном и на колективном нивоу. Пролазимо кроз нека важна времена и неке изванредне енергетске фреквенције.

Имати два пуна Мjесеца у једном календарском месецу указује на велики талас ослобађања енергије. Сада нешто може да изађе из наших живота, попут везе, посла, трауме или чак психичких проблема са којим не можемо да се носимо.

Шта год да се буде догађало под овим посебним Плавим Мjесецом, велике су шансе да ћемо да се оjсећамо другачије. Велике су шансе да ће нам остати неки нови простор који ћемо испунити у нашим животима. Иако би овај простор у почетку могао да дjелује узнемирујуће, он обећава и има потенцијал да се из његове празнине роди нешто ново.

Међутим, космичко вријеме нам показује да ћемо морати додатно да будемо стрпљиви како би ово ново почело да оживљава, будући да ће доћи до снажног таласа ретроградне енергије.

Под Плавим Мјесецом у знаку Риба, имаћемо 6 планета које се крећу ретроградно – Меркур, Венеру, Сатурн, Нептун, Уран и Плутон.

Иако није неуобичајено имати неколико ретроградних планета у исто вријеме, имати шест дефинитивно је ретка посластица! Осим тога, ретроградни Меркур и Венера заједно могу да буду интензивна комбинација.

Ретроградна енергија има тенденцију да нас натјера да се осврнемо на прошлост. Вријеме је за размишљање, а не за кретање напред. Спољашња, снажна ретроградна енергија може да доведе до кашњења, погрешне комуникације, несреће и учини да се осјећамо помало несигурно. Можемо се осјећати као да се крећемо у кругу или смо несигурни у себе и оно што долази.

Док наш спољашњи свијет може бити замућен огромном количином ретроградне енергије, наш унутрашњи свијет може бити наше уточиште. Заправо, током снажне ретроградне енергије попут ове, наш унутрашњи свијет може постати наш компас.

Друштву заправо није приоритет издвајање времена за тишину, стрпљење и стање неактивности, али ова снажна ретроградна енергија из Свемира позива нас да усвојимо нека од тих стања.

Ова снажна ретроградна енергија позива нас да уђемо унутра, да се повежемо са својим унутрашњим светом и да препознамо да постоји богатство мудрости која живи у нама.

Провођење времена у вођењу дневника, медитацији и шетњи природом фантастични су начини да смирите ум и уђете у срце тијела. Како Рибе владају стопалима, медитације у ходу такође могу бити фантастичан начин да се искористи ова енергија. Снажна ретроградна енергија такође може изоштрити нашу интуицију и емоције, тако да рад с овим урођеним даровима може доћи природно.

Енергија нам се нуди, али ми морамо одлучити да је искористимо. Ми морамо бити ти који ће предузети корак како бисмо пронашли мир и вјеровати да ће нас наше стрпљење на крају довести до правог слиједећег корака.

Пун Мјесец у Рибама ће нам помоћи да кренемо на ово путовање. Садржи меке, осетљиве вибрације које ће нам омогућити да путујемо унутра и стварно слушамо свој унутрашњи глас. Наши снови могу постати пророчански или можемо примјетити да нам свемир шаље јасније знакове. Можда ћемо чак примити посјете наших преминулих вољених особа или наших анђела.

Постоји магија у ваздуху под овим Плавим Мјесецом у знаку Риба па останите отворени за оно што вам нуди, чак и ако пролазите кроз неку врсту чишћења или отпуштања.

Плави Мјесец у знаку Риба такође је право вријеме за чишћење нашег енергетског тела и отклањање сваке тежине из нашег поља ауре коју не можемо да носимо.

Могуће је да покупимо негативне емоције и остатке из света око нас, а овај пун Мјесец био би моћно време које бисмо могли посветити неговању и чишћењу своје ауре.

Када је у питању енергетско чишћење, наша намјера је све. Нису нам потребни отмени алати, потребна је само намјера. Стварање ритуала може да помогне у јачању те намјере, стога испробајте ове савјете за чишћење ауре овде или једноставно употребите интуицију.

Како је ово други пун Мјесец у мјесецу, наша пажња могла би да се врати на први пуни Мјесец у мјесецу, који је био 1. августа у знаку Водолије. Ако се сјетите овог пуног Мјесеца, можда ћете открити да се догађаји из тог времена понављају под овим пуним Мјесецом у Рибама.

Оба пуна јМесеца овог мјесеца такође су били Супер Мјесеци, што значи да су близу Земље и да ће се њихова присутност лијепо и снажно осетити.

Ако вам се нешто значајно догодило почетком августа, могли бисте открити да овај други пун Мјесец у месецу доноси веће затварање или можда више погледа који ће вам освијетлити пут.

Неколико дана након врхунца овог Плавог Мјесеца, Венера креће директно. Ретроградна Венера је моћна енергија и може да покрене проблеме у нашим односима, новчане проблеме, поремети сопствене вриједности и вриједности.

Ако ове теме превладавају у вашем животу од јула, овај пуни јМесец може да помогне да ствари досегну свој врхунац тако да се коначно могу ријешити и завршити до времена када Венера крене директно.

Вјероватно је да би се са енергијом чишћења овог пуног Мјесеца могли ријешити проблем везе или новца. Можда ћемо открити да однос треба прекинути како бисмо имали више мира и равнотеже у нашим животима.

У својој сржи, ретроградна Венера ствара пут према већој љубави па шта год да се догоди, држите ово близу свог срца. Знајте да показивање љубави понекад долази у облику да кажете да, али понекад у облику да кажете не.

Сатурн, који је такође ретроградан у Рибама, врло је активан и под пуним Мјесецом у Рибама. Сатурн је први пут кренуо ретроградно још у јуну, тако да проблеми из тог времена такође могу да пронђу и начин да се врате за вријеме Плавог Мјесеца.

Као што видите, пуно енергије кружи па је можда тешко знати што је што! Али кад год је Сатурн укључен, наш је задатак тражити одговорност. Сатурн жели да искорачимо и преузмемо одговорност за своје животе и све што нас мучи.

Не жели да нас криви, али жели да будемо одговорни за све што се догађа. Нема мјеста изигравању жртве када је Сатурн у питању. Сатурн жели да прихватимо оно што јесте и да наставимо са стварањем ријешења преузимањем одговорности.

Сатурн је такође мајстор стварања граница, стога постоје шансе да треба поставити неке границе под овим пуним Мјесецом. Ове границе могу врло добро бити повезане с радом на ослобађању који обављамо од пуног Мјесеца и односом или радом с новцем који обављамо од ретроградне Венере. Вјероватно ћемо открити да се све три ове енергије спајају, стварајући помало магловиту збрку кроз коју ћемо проћи!

Једну ствар коју увек вреди запамтити – пун Мјесец у Рибама помаже нам да ступимо у контакт са својим емоцијама и осјетљивошћу. Даје нам слободу да се изразимо и да то изражавање усмјеримо у нешто веће од нас самих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана