Шта сте у египатском хороскопу?

24sata.hr
Шта сте у египатском хороскопу?

Стари Египћани први су вjеровали да звијезде управљају људским судбинама, а о њиховом хороскопу мало се знало. Сваким раздобљем у години управља један бог.

Амон 1.1. - 2.2

Стари Египћани вјеровали су да је Амон бог пророка. Својим штићеницима давао је таленат да се брзо заљубе и пронађу љубав свог живота. Рођени у овом знаку су упорни, али нису наметљиви. На први поглед можда изгледају хладно, али су заправо јако емотивни и нежни према другима. Највише их од свега боли невјера, јер су јако одани, те представљају добре пријатеље и љубавнике.

Себек 3.2. - 4.3.

Себек је био бог ријеке Нил која је Египту дала извор живота. Припадници овог знака изразито цијене умјетност и већина њих је изузетно умјетнички надарена. Ипак, требало би припазити јер знају да буду заслијепљени туђом љепотом што их често води на криви пут. Рођени под Себеком јако су знатижељни и воле свуда да “гурају свој нос”, а тешко чувају тајне због чега неријетко прекидају пријатељства.

Озирис 5.3. - 9.4.

Озирис је у старом Египту био бог плодности и раста. Припадници овога знака јако су сензуални, али и романтични. Свог партнера увијек ће развеселити малим и слатким поклонима. Пуни су разумјевања за друге и радо помажу својим пријатељима ако се нађу у невољи. Неопходна им је љубав и њежност коју траже читав живот, али након што је нађу, она је заувијек.

Птах 10.4. - 2.5.

Птах је у старом Египту био бог истине. Припадници овога знака су искрени, отворени и помало наивни. Уједно су и импулсивни, помало захтјевни, и немају стрпљења за туђе прохтјеве или кашњења. Због своје истакнуте искрености често другима кажу што мисле без обзира на посљедице. Исто се понашају и у љубави, а управо та особина неконтролисаног изражавања мишљења може да их кошта неких пријатељстава.

Хорус 3.5. - 16.6.

Хорус је био бог живота. Припадници овога знака склони су авантурама и често склапају нова познанства. Непознате земље и крајеви јако их привлаче, па за њих путовања на егзотична мјеста нису ништа необично. Воле да уживају у изванредној природи и благодетима које живот пружа. Припадницима овог знака потребан је снажан и стабилан партнер који може да преживи све њихове хирове.

Нефтис 17.6. - 21.7.

Нефтис је у старом Египту била поштована као богиња љубави, због чега је и овај знак прозван најромантичнијим. Припадници овога знака јако су сензуални, страствени и емотивни због чега врло пажљиво бирају свог партнера. Страх од повријеђености лежи иза оваквог понашања. Од партнера очекују пуно, али за узврат дају исто толико. Стрпљиви су и желе да саслушају туђе проблеме, али и дају користан савијет. То их чини одличним пријатељима.

Сет 22.7. - 18.8.

Сет је био бог муње и олује, па су због тога припадници овога знака врло темпераментни. Не предају се лако и често су спремни да се боре до краја за оно што желе. Осим тога, јако су интуитивни и брзо се прилагођавају свакој ситуацији. Такође, врло су радознали и увијек желе да испробају нешто ново и занимљиво. За припаднике овога знака није добар тимски рад, јер су самостални и желе да направе све сами.

Анубис 19.8. - 21.9.

Анубис је у старом Египту био бог заштитник. Рођени у овом знаку врло су поштени и одговорни. Посебно су самоувјерени и тврдоглави те ријетко слушају туђе савјете, иако ће их уважити. Врло су емотивни и романтични и имају висока очекивања у љубави. У једном тренутку живота мораће да се помире са тим да не могу добити све. Иначе су врло интелигентни, љубазни и дискретни.

Ра 22.9. - 15.10.

Ра је у Египту био јако цијењени бог Сунца. Рођени у овом знаку пуни су пажње и љубави за друге. Прије свега су рационални и увијек ће промислити више пута прије него се одлуче за неки подухват. Припадници овог знака воле романтику и вјерни су свом партнеру до краја живота. Једина мана овог знака је несигурност због које често пропушта добре прилике.

Изида 16.10. - 9.11.

Изда је богиња чуда. Сматра се да рођени под њеном заштитом имају посебне моћи. Краси их и неодољиви осмјех којим освајају све око себе. Страствени су и отворени, а у љубави им је најбитније да усреће свог партнера. Међутим, за њих не постоји забрањено воће и неће се либити да добију оно што желе. Јако су добри пријатељи, јер знају да саслушају друге и увијек удјеле неки добар савјет.

Тхотх 10.11. - 3.12.

Тхот је у старом Египту био познати као бог свјетлости, мудрости и магије, па су припадници овога знака увијек прецизни и тачни, јер посједују велике организационе способности. Рођени у овом знаку врло су свестрани, те их занимају све гране науке. У љубави увијек желе да имају неког поузданог поред себе на ког ће моћи да рачунају и с ким ће моћи да подјеле све своје проблеме.

Хатор 4.12. - 31.12.

Хатор је била богиња музике и умјетности, па су рођени у овом знаку често цењени музичари и уметници. Шармантни су, креативни, маштовити и све увек раде с великом љубављу. Припадници овог знака заљубљени су у љубав и тешко им падају раскид и самоћа. Потребан им је партнер који ће да их разуме и цени. Проблеме у животу може им стварати само њихова несигурност и превелика емотивност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана