Шта сте сањали ноћас? Ево шта значе еротски снови

B92
Шта сте сањали ноћас? Ево шта значе еротски снови

Ако спавате не значи да ваш либидо одмара – истиче Сусан Блок, сексолог.

Она каже да су снови често начин на који подсвијест утиче на ваш живот, а снови о сексу не морају увијек да буду дословно схваћени. Умјесто тога, они могу да симболизују проблеме, жеље и наде у свим аспектима нечиег живота. Са друге стране, стручњак за снове Лаури Ловенберг, говори како обраћајући пажњу на сексуалне снове можете на прави начин да добијете оно што желите од вашег живота.

Међутим, снови понекад уопште не значе и не представљају оно што сањате, него сасвим нешто друго. Подсвијест у сновима ослобађа скривене страхове и жеље који су јединствени за сваку особу и зато их је понекад тешко генерално тумачити. Без обзира на то што сањате, морате да прихватите чињеницу да су секси снови сасвим нешто нормално. Не доносе и не значе ништа лоше, већ су само одраз психолошког здравља које може имати везе са стварношћу, али и не мора.

Сексуални снови могу да побуде осјећаје који у особи и њеним мислима остају још пар дана. Секс је најмоћнији људски нагон и зато не изненађује чињеница да у људима оставља свакакве побуђене мисли и размишљања. Током спавања, ум је слободан да лута и тако настају снови који заиста могу да буду свакакви.

Често снови у којима узалудно тражите неки простор значе недостатак повезаности између вас и вашег партнера у свакодневном животу. Размислите о томе колико времена проводите заједно, јесте ли довољно посвећени једно другоме и како то да исправите. Посебно томе посветите пажњу ако се такви снови понављају.

Секс с познаником или можда са шефом?

Сањали сте страствени секс са својим комшијом или згодним пријатељем свог дечка? Можете да одахнете. То не значи да ви уствари желите да варате, већ само да се дивите тој особи и потајно желите да посједујете неку од његових особина и врлина. И то није ништа лоше и нешто због чега бисте морали да се осјећате безвезе. Врући, секси снови с вашим шефом? Сигурно вам није било лако ујутро када сте схватили шта сте сањали. Међутим, таква врста снова уопште не представља то што мислите и око чега сте забринути. То значи да се желите на одређени (пословни) начин зближити са својим шефом, али нипошто не укључује никакве знакове сексуалности и слично. Ови снови указују колико заправо цијените послован стил и идеје свог шефа и његов начин руковођења. Сасвим су безазлени и у њима нема ничег сексуалног.

Летење

Потпуна слобода и неоптерећеност. Сексолози истичу како су снови у којима сањате да летите уско повезани с оргазмом. Снови о летењу могу да буду показатељ фрустрације у вези тренутног стања сексуалног живота и потајне жеље о преданости.

Секс с познатом особом

У сновима и подсвијести и најзгоднији мушкарац свијета (иако је ожењен) може да буде ваш. Ови снови декларишу се као недостатак пажње у свакодневном животу. Та пажња не односи се само на љубавни живот особе, већ и на односе с колегама, пријатељима, продицом...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана