Шта не треба да радимо током ретроградног Меркура и када бити посебно опрезан

GS
Foto: Arhiva

Уколико вам ових дана ништа не иде од руке и имате проблем у комуникацији са другима знајте да за то астрологија има објашњење.

Трећи по реду ове године ретроградни Меркур почео је 23. августа, а астролози кажу да се његов утицај осећао и данима пре него што је кренуо ретроградном путањом.

Меркур је планета која влада комуникацијом, умом, сећањима и комуникацијом, а када је ретроградан сви ови аспекти почињу да бивају проблематични.

Када је Меркур ретроградан све се успори, људи постају нервозни и изиритирани јер ствари не иду по плану па иако нам се чини да идемо уназад, треба остати прибран јер је то само привид.

Шта се дешава када је Меркур ретроградан?
Према астролозима, ово може да буде катастрофално време за комуникацију и путовања као и за све аспекте за које се сматра да њима влада планета Меркур. Како сматра астролог Сузан Милер, ретроградно кретање Меркура може да утиче на „слушање, говор, учење, читање, уређивање, истраживање, преговарање, продају, куповину… све формалне уговоре и споразуме, важна документе … као и превоз и путовања.”

Због овога астролози често саветују да избегавамо путовања, осетљиву комуникацију и доношење одлука током ретроградног Меркура. Технологија се квари. Летови су одложени и/или отказани. Текстови се погрешно тумаче. Није добро време да се започне нешто ново јер ће споразуми склопљени током овог периода вероватно довести до поблема с једне или друге стране. Ово је период када долази и до неслагање са вољенима, па астролози упозоравају на дискрецију у међуљудским разговорима.

Како се Меркур креће уназад, астролози упозоравају да бисте могли да се вратите старим обрасцима или односима – или поновите грешке које сте раније правили. Чини се да многи људи мисле да је ово добар тренутак да контактирају своје бивше. Према астролозима, то је грешка.

Шта да радим током ретроградног Меркура?
Ретроградни периоди Меркура траје око три недеље, тако да ће за већину људи бити немогуће да искључе све облике комуникације, транспорта и трговине током тог времена.

Међутим, оно што можете да урадите јесте да будете опрезни, што је вероватно добра идеја без обзира на то шта планете раде. Размислите двапут пре него што пошаљете поруку (нарочито ако сте попили пиће или два више) и још једном проверите да ли га шаљете правој особи.

Ако вам неко понуди превише добар посао да би био истинит, будите опрезни. Ако треба да донесете неку важну одлуку, сачекајте. Ако не можете да одложите поставите много питања пре него што прихватите.

Меркур ће се кретати ретроградно до 15. септембра када ће полако кренути нормалном путањом, преноси Н1

Четврти и последњи ретроградни Меркур у овој години биће 13. децембра и завршиће се 01. јануара 2024. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана