Шкорпије су рођене између 24. и 29. новембра, а Дјевице од 17. септембра до 31. октобра

stil
Шкорпије су рођене између 24. и 29. новембра, а Дјевице од 17. септембра до 31. октобра

Овај податак ће вас вјероватно шокирати, али већина људи уопште не припада зодијачком знаку за који вјерују да им по астролошком календару припада.

Проблем је у томе што је Зодијак креиран прије више од 2.000 година, а за то вријеме су се сазвијежђа помијерила за читав мјесец.

Заправо, под утицајем Сунца и Мјесеца земља се помјерала, што значи да су и звијезде промијениле свој положај.

"На пример, људи који су рођени крајем јануара вјерују да су рођени у знаку Водолије, а заправо се ради о знаку Јарца", објаснила је Радмила Топаловић, астроном из опсерваторије Ројал у Гринвичу за BBC, пише Стил.

Такође, стручњаци тврде да Зодијак садржи 13 знакова и да је у модерном хороскопу изостављен знак Змијоносац, који се налази између Шкорпије и Стрелца.

Када су стари Грци осмислили Зодијак, звјездани знаци, па самим тим и хороскопски знакови додијељени су људима на основу сазвјежђа које је у том тренутку било иза Сунца. То значи да је чак 86 одсто људи у заблуди да је рођено у одређеном хороскопском знаку!

Ево прилике и да сазнате ком хороскопском знаку заправо припадате - стручњаци су у оквиру програма Страгазинг Ливе све израчунали:

Ако сте рођени у периоду од 21. јануара до 16. фебруара, ваш зодијачки знак је Јарац, док су Водолије рођене између 17. фебруара и 12. марта. Хороскопски знак Рибе припада рођенима од 13. марта до 18. априла, а Овнови од 19. априла до 14. маја.

Са друге стране, сви они којима рођендан пада између 15. маја и 21. јуна, рођени су у знаку Бика, а уколико сте рођени од 22. јуна до 20. јула, у хороскопу сте Близанац.

Ракови су сви они који су на свијет дошлу између 21. јула и 10. августа, а знаком Лава могу да се поносе сви они рођени од 11. августа до 16. септембра.

Све Дјевице рођене су у периоду од 17. септембра до 31. октобра, док зодијачки знак Ваге обухвата дане од 1. до 23. новембра.

Шкорпије су рођене између 24. и 29. новембра, Змијоносци од 30. новембра до 18. децембра, док Стријелчеви обухватају поље од 19. децембра до 20. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана