Ретроградни Плутон ће направити хаос, ево на кога утицати највише

ГС
Foto: Илустрација

Плутон је планета смрти и поновног рађања, када крене ретроградно значи да нас очекују огромне промјене на свим нивоима.

Ова планета ће утицати на вас лично и на колективном нивоу у много чему, зато је важно да се опремите јаким живцима, на то нас позива енергија ретроградног Плутона. Улазимо у период промјена, а имамо савјете како да искористимо енергију ове планете.


Плутон је планета смрти и поновног рођења. Када је ретроградна, отвара нам простор да радимо на себи у дубљим слојевима бића. Од 1. маја до 10. октобра 2023. очекује нас управо тако дубоко путовање у центар нас самих. Већ 1. маја почиње своје ретроградно путовање у знаку Водолије, гдје ће остати до 11. јуна, када улази у знак Јарца.

А Плутонов улазак у знак Водолије означава почетак новог циклуса. Плутон у Водолији такође најављује велики технолошки напредак, јаснији фокус на заједницу и човечанство, као и духовни развој. Све што Плутон доноси има своју светлу и тамну страну – старо умире, ново се рађа и дешавају се трансформације.

Симболизује истинско дизање из пепела и са собом носи енергију моћне и дубоке трансформације на колективном нивоу. А када је ретроградан, онда нас на личном плану позива да се осврнемо и проценимо како се наш живот трансформисао, посебно од 23. марта 2023. године.

Како смо се промијенили и еволуирали? Да ли смо и ми доживјели поновно рођење или смрт? За његове сложене поруке потребно је стрпљење док наставља своје ретроградно путовање кроз знак Јарца до новембра 2024. године када ће дефинитивно ући у знак Водолије и открити свој пуни потенцијал.

Енергија ретроградног Плутона може бити застрашујуће моћна. Када иде директно, тражи од нас да се суочимо са спољним изазовима, а када је ретроградан, упућује нас да погледамо дубоко у себе. Плутонова енергија понекад захтијева да се старо потпуно разгради, сломи и спали да би се родило нешто ново.

То значи раскид са старим парадигмама и идејама, што може бити веома узнемирујуће, како на личном тако и на колективном нивоу.


Ово ће такође бити период када ћемо се суочити са својим мрачним дијеловима душе, својом сенком и мислима и емоцијама које смо до сада потискивали.

Период од 1. маја до 11. октобра 2023. године Иако долазе личне трансформације, ништа не долази без изазова и потешкоћа. Треба се припремити и за изливе мрачнијих импулса и основних емоција.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана