Ракови воле бајке, Ваге љубавне романе

Агенције
Ракови воле бајке, Ваге љубавне романе

Било да волиш да читаш, или да поклањаш другима књиге, сазнај како звијезде утичу на наш књижевни укус.

Ован

Овнови воле да читају, али не по препоруци, јер они сами знају шта је добро. У сваком случају, воле забавну тематику, понекад саркастичну. Главни ликови треба да су успјешни, борбени, јаки, јер само као такви могу да буду прихваћени од стране Овнова. Не воле патетику, не воле романтичне приче.

Бик

Романтичне приче, велике љубави, али и практични савети за забољи и квалитетнији живот, су избора овог знака када су књиге у питању. Не воле да губе вријеме на негативне ствари, већ увијек читају нешто конструктивно, као и класике.

Близанци

За добар почетак дана Близанци прије бирају новине него књиге. Иако воле да читају, морају прво да чују све препоруке о неком дјелу, па тек онда да се баце на читање. Близанци, поред Дјевица и Стријелчева највише од свих воле да купују књиге.

Рак

Ракови воле родољубиву, као и бајке. Поезија им, такође, драга, али и биографије славних личности. Уколико поклањате књигу Раку, будите упознати са тим шта та особа воли да ради, да ли има хоби, и у складу са тим изаберите.

Лав

Лавови воле историјске романе, као и књиге чије су теме друштво и власт. Књиге о принчевима, владарима и благу, су омиљено штиво Лавова. Блиска им је литература у вези са пословним успјехом, све што јача самопоуздање.

Дјевица

Дјевице читају само провјерену литературу. Њима не можете тек тако поклонити књигу. Добро се информишите прије куповине, јер Дјевица је добро информисана, воли да прочита препоруке на Интернету, на форумима и искрено ће Вам рећи да ли јој се нека књига свиђа или не.

Вага

Љубавни романи, књиге које величају љепоту и живот, су најбољи приједлог за представнике овог знака. Потрудите се да их не терате да читају, јер онда сигурно то неће урадити, они морају за све сами да се заинтересују.

Шкорпија

Теме које су мрачне, тајновите, табу теме, ће преовлађивати на плоцама кућне библиотеке овог знака. Књиге о рату, сексу, као и о смрти су Шкорпијама најлакше за разумијевање. Езотеријска литературе такође.

Стријелац

Стријелчеви воле филозофске књиге и путописе. Могу да читају све, али ако им нека књига досади, одмах прелазе на другу. Тешко да ће припадник овог знака читати бестселере. Воле путописе, класике, такозвану озбиљну литературу. Атлас је прави поклон за Стријелчеве.

Јарац

Историјске теме, класици, практична литература је оно што Јарчеви воле. Овај знак воли антиквитете, старе ствари, па ће им књиге о тим областима бити занимљиве. Бестселери их не занимају, а књизи коју воле вратиће се више пута.

Водолија

Водолије воле необичне књиге, о научницима и науци, као и научну фантастику. Воле књиге које траже пажњу, размишљање, мозгање, никако лако штиво које опушта.

Рибе

Романтичне приче, романе чија се радња дешава у сновима... воле Рибе. Фантазије, бајке, научнафантастика, филозофија је оно што држи пажњу овом знаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана