Прочитајте који сте знак у воћном хороскопу

Aura.ba
Прочитајте који сте знак у воћном хороскопу

Сазнајте која сте воћка у овом занимљивом хороскопу и које су ваше карактеристике.

Астрологија као наука је одувијек била популарна, па су тако, за широке народне масе проистекли многи хороскопи: кинески, египатски, индијски...и многи други. Али, да ли сте знали да постоји и воћни хороскоп? Иако га већ вјековима ниједан народ не употребљава, воћни хороскоп био је познат и Старим Римљанима као и Грцима. Посматрајући звијезде, елипсасто сазвјежђе небеског свода и многе друге знакове само њима познате, астролози древних племена, Инка и Маја, прве су конструисале овај занимљиви хороскоп. Сазнајте која сте воћка и које су ваше карактеристике и предиспозиције у животу.

Ананас 21. март - 20. април

Карактер: Не могу се похвалити успјехом у вођењу пословних преговора и одржавању пословне сарадње. Не подносе непоштене и лажљиве људе, па ће им без увијања рећи шта мисле и тако прекинути однос.

Изглед: Држе се натпросечно усправно, а корак им је чврст, брз и одлучан. Захваљујући спортском духу, живахни су и активни до дубоке старости.

Љубав: Истраживања показују да су главни разлози због којих ће Ананас прекинути везу партнерова равнодушност, предвидљивост и недостатак жара. Те особине доживљавају попут хладног туша.

Брак: Као разлог за распад брака често наводе стално провјеравање, изливе љубоморе и копање по џеповима од стране њихових партнера.

Здравље: Ријеђе посјећују љекара од других знакова. Највећи непријатељи су им висока температура и грип, а снага воље и пркос најбољи савезници у борби против болести.

Мушмула 21. април - 21. мај

Посао: Не сналазе се најбоље у улози надређених. Избјегавају да држе говоре или да се обраћају јавности, тешко успостављају ауторитет, а као недостатак им приписују и велику непопустљивост.

Љубав: Крене ли им ту нешто по злу, чешће од других крећу странпутицом и одају се пићу, лутањима и претераним тјелесним ужицима.

Дом: Дом им неријетко наликује на складиште непотребних ствари. Ови традиционалисти умјетничког сензибилитета вежу се уз предмете, па се тешко одвајају и од безначајних ситница.

Здравље: У позним годинама живота непогрешиво предвиђају временску прогнозу. Како је ријеч о сензибилцима који снажно реагују на све промјене у околини, овај податак не чуди превише.

Породица: Породични живот им је веома важан, а дом сматрају приватном ствари. И те особине не иду под руку с дружељубивошћу, па са сусједима теже и ријеђе остварују приснији однос.

Трешња 22. мај - 21. јун

Карактер: Заузимају високо мјесто на љествици омиљених шефова. Веома цијене таленте и способности својих подређених и сматрају да је важно награђивати марљиве, поуздане и одане раднике.

Изглед: Строге дијете и мукотрпне вјежбе код њих постижу слабије резултате. Владар Венера их је обдарила бујним тјелесним пропорцијама на које није лако утицати.

Љубав: Истраживања у којима су се користили снимци разних забава показују да они чешће од других држе своје партнере око струка приликом упознавања других људи или уласка у дворану, да је стално прате у стопу и да се мрште ако заплеше с другима.

Брак: Спремни су дуго, дуго чекати да им особе којима се удварају узврате љубав. Астролошко објашњење тог феномена је пословична стрпљивост и преданост.

Стил: Немају високо мишљење о људима који употребљавају јефтине мирисе, носе одјећу од вјештачких материјала или живе у кућама чије унутрашње уређење одаје лош укус.

Кајсија 22. јун - 22. јул

Карактер: Припадају ријеткој групи срећника који не подлијежу треми ни паници пред излазак на испит, као ни у ситуацијама у којима морају да наступају пред публиком. Највише естрадних звијезда рођено је баш у том знаку.

Професија: Нема много врсних интелектуалаца и научника у знаку Кајсије. Чини се да их њихов практичан интелект и свјетовне амбиције не подстичу на систематично учење.

Љубав: Воле да се хвале свиме што имају, па тако и избором партнера. Вољену особу ће поносно показати у друштву и учестало истицати њен шарм, образовање, памет и љепоту.

Забава: Највјернији су посјетиоци важних и неважних друштвених догађаја па су редовно присутни на свим гламурозним забавама.

Секс: Мушкарци чешће пате од сексуалних проблема, разлог томе је у њиховом поносу који их спречава да потраже помоћ. Умјесто тога, радије партнера прогласе кривцем за своје тешкоће.

Бресква 23. јул - 22. август

Посао: Уколико закључе да им више користи и новца доноси хоби него њихово право занимање, бресква ће му се без жаљења потпуно посветити. Предњаче и код оних који су високо догурали у послу који су на почетку сматрали привременим.

Способности: С лакоћом усвајају нове ријечи и граматичке склопове, па се брже од других споразумевају на језику земље у којој се нађу. Најбројнији су међу полиглотима, а сматрају се и врсним преводиоцима.

Хумор: На психолошким тестовима хумора постижу врсне резултате. Прави су мајстори вицева и досјетки. Знају и баналне згоде препричати тако да слушаоци грцају од смијеха, па је њихово присуство на забави гаранција успешне вечери.

Љубав: Да им љубави никад није доста, свједочи и податак да се вјенчавају и у старачким домовима. Ни неколико промашених бракова за њих није разлог да још једном не изговоре судбоносно „да".

Хоби: Рјешавање укрштених ријечи и загонетки, учествовање на квизовима омиљена им је забава. 25 посто побједника на разним такмичењима је из тог знака, што је три пута више од њиховог удијела у становништву.

Малина 23. август – 22. септембар

Интелект: За рјешавање свакодневних тешкоћа треба им више него другим знаковима јер превише времена посвете детаљима и анализи, па спорије сагледавају цијелину проблема.

Каријера: На руководећим и банкарским положајима заузимају друго мјесто. И премда се то чини као успјех, оне га досегну тек након педесете.

Љубав: Прво проналазе разлог „против" неке везе, да би се тек након анализе партнерових мана и врлина препустиле зову љубави. Други знакови, пак, поступају супротно.

Навике: Избирљиве су и склоне усвајању чудних навика, па је њихове поступке некад тешко схватити. Рецимо, радије ће сјести у ауто у потрази за омиљеном пастом за зубе него што би у првој продавници купили другу једнаког квалитета.

Здравље: Имају најосјетљивији пробавни тракт. У правилу њихов желудац лучи вишак желудачне киселине, па често оболе од чира на желуцу.

Грожђе 23. септембар - 22. октобар

Изглед: Тврдњу да су припадници тог знака једни од најљепших потврђују и стручњаци из козметичке индустрије. Понајмање су склони борама, због чега и у зрелим годинама имају глатко лице.

Љубав: Налазе се на врху листе људи према којима су жене најнеповерљивије. А притом су и највјештији ласкавци и заводници чијем шарму није лако одољети.

Новац: Нико као Грожђе не обожава кредитне картице, симболе новца и нових трендова које толико воле да слиједе. Иако их користе с ужитком, подмирење рачуна им теже полази за руком.

Брак: У браковима старосних разлика у којим износи десет и више година Грожђе је заступљеније од других. Воле пуно старије. Или млађе.

Талент: Чуло мириса им је посебно развијено, што их чини идеалнима за послове у индустрији парфема. Без тешкоћа ће намирисати и мирис туђег тијела, па будите опрезни ако вас грли и неко други осим њих.

Кестен 23. октобар - 22. новембар

Новац: Припадају онима који редовно купују скупе произвођачке марке. Ипак, нису страствени потрошачи те купују само неопходне ствари, а критеријум је квалитет и трајност производа.

Понашање: Да би неке тврдње о њима требало преиспитати свједочи и податак да они не придају важност брачној вјерности у мјери у којој се то сматра. Тек с годинама постају ведрији и опуштенији, стога и склонији шврљању и покојем ванбрачном излету.

Рад: Кестенов радни дан често траје до касно у ноћ. И не треба чудити да се најчешће брију, туширају и пресвлаче у канцеларији.

Хоби: У том знаку је рођено много истакнутих музичара, посебно гитариста. Овај податак иде у тврдњи да су они сензибилнији него што се обично мисли. А забиљежен је и рекордан број Кестена комичара!

Слободно вријеме: Паметно користе слободно вријеме. Једна од омиљених разбибрига им је шах, игра која вјежба мозак и развија комбинаторику. Тако уче стратегије деловања које примењују и у послу.

Јабука 23. новембар - 21.децембар

Темперамент: Склоност неконтролисаним изливима бијеса изједначава их с Јабуком. У то ћете се лако увјерити ако почнете да их јавно анализирате пред другима или им постављате превише лична питања.

Хумор: Ако сте љубитељ црног хумора, потражите њихово друштво. Људи који их познају тврде да је с њима врло забавно, а највише уживају у њиховим луцидним провокацијама и духовитим досјеткама које погађају у срж проблема.

Биоритам: Наступају у свом правом елементу тек кад падне ноћ. Концентрација им је најјача око поноћи, па најлакше уче и раде онда када други спавају.

Каријера: Створени су берзански мешетари. Ову способност могу захвалити поузданој интуицији и потреби да побјеђују друге.

Мода: Воле да провоцирају и иду у крајности. Воле тјелесно украшавање, па задовољно показују упадљиве тетоваже, вишеструко пробушене уши или минђуше на носу или пупку.

Нар 22. децембар - 21. јануар

Посао: На радна мјеста која захтјевају оригиналност најчешће долазе Нареви. Чак и послове на покретној траци раде на себи својствен начин.

Технологија: Фасцинирани су свиме што је ултрамодерно. Међу првима су набавили рачунаре и прикључили се на интернет, а и при кувању се чешће служе апаратима. Пригрлиће техно музику чак и ако су одрасли уз рок.

Љубав: С њима је тешко планирати будућност. Њиховим партнерима пак највише смета склоност да с бившима успоставе пријатељски однос, као и то да су често несигурни у природу својих осјећаја.

Однос с другима: Пријатељи им најчешће замјерају немир и сталну потребу за промјеном. Не држи их ни вријеме ни мјесто, па излазак често изгледа као трчање од кафића до кафића, а брачни живот прате учестале селидбе.

Путовања: Угледате ли особу наоружану камерама, фотоапаратима и двогледима, нећете погрешити прогласите ли је Наром. Шуму сматрају идеалним мјестом за живот и одмор. Ову склоност вуку из давнина, јер је у митологији управо водоноша био заштитник шумских вилењака.

Мандарина 22. јануар - 19. фебруар

Секс: Сексолози истичу да се ови људи најређе сусрећу са сексуалним проблемима. Сексуалне активности доживљавају здравим за тијело и подстицајима за дух, па им се препуштају неспутано као да је ријеч о спорту.

Брак: Њихови брачни партнери сматрају да је највећа мана њихових супружника склоност невјери, а замјерају им и недостатак оданости. Врлине које код њих највише цијене су толеранција и спремност на праштање, а истичу и то да у дом често уносе ведрину и динамику.

Дом: Не воле столице. ТВ гледају сједећи на јастуцима на поду, којима дају предност и пред креветом. Чак и док једу често сједе на „турски" начин.

Рекреација: Слове за најразгибаније људе. Разлог томе лежи у урођеној живахности, но многи међу њима су и вјерни поклоници јоге и других облика гимнастике.

Хоби: Највише уживају у додиру с природом, па се за камповање или спавање у врећи под отвореним небом одлучују лакше него други.

Поморанџа 20. фебруар - 20. Март

Карактер: У популацији горљивих присташа и сљедбеника разних секти, па и оних сумњивих програмских начела, Поморанџе су најзаступљеније. Разлог је двојак: воле се жртвовати у корист општег добра, али их је и лако завести, посебно кад наиђу на спретног говорника.

Особине: Иако се сматрају неуреднима и површним, предњаче у брзини проналажења предмета на претрпаном радном столу, као и у лакоћи којом се присјећају њеног садржаја.

Хоби: Удио Поморанџи у групи оних који редовно практикују дисциплине попут тарота или геомантије је висок, чак троструко виши од удијела Поморанџи у становништву Земље.

Навике: Обратите пажњу на њихово понашање у тренуцима замишљености или док концентрисано размишљају, примјетићете да несвјесно трљају или врте привезак, прстен, наруквицу...

Љубав: Предњаче у заљубљивању на „први поглед". Припадници овог знака често изјављују и то да су своје будуће партнере упознале најприје у сну, а тек потом у стварности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана