Погледајте која сте књижевна јунакиња према хороскопу

GS
Погледајте која сте књижевна јунакиња према хороскопу

Да су хероине популарних књига праве дјевојке, овај књижевни хороскоп би тачно показао који је њихов хороскопски знак.

Провјерите ви да ли је вашим особинама и потенвијалима ближа једна Елизабет Бенет из романа "Гордост и предрасуде" Џејн Остин или пак Скарлет О'Хара из "Прохујало с вихором" Маргарет Мичел.  

Ован - Хестер Прин из "Скерлетног слова"

Названа је првом хероином у америчкој књижевности. Естер би могла да буде хороскопски знак Ован због своје храбрости и одлучности, способности да призна грешке и види трачак наде чак и у најтежој ситуацији. Свијетли и комплексни Ован би такву дјевојку прихватио у своје редове.

Бик - Мери Попинс из истоимене серије књига

Активни, економични Бикови воле ред у свему и често се окружују непромјенљивим ритуалима. Брига за вољене је један од главних задатака Бика. Али у исто вријеме, они уопште нису интроверти, потребан им је активан живот – само по њиховим правилима.

Близанци - Ема Бовари из "Мадам Бовари"

Близанци су, попут јунакиње Флоберовог романа, неуморни у потрази за правом љубави и својим идеалом. Додајте томе да се у њима непрестано боре двије личности: једна жели стабилност и спокој, друга тежи лудилу у име осјећања. Тешко је наћи особу која им може дати обоје и прихватити овај знак какав јесте. Али Близанци не очајавају и вјерују у срећу.

Рак - Јулија из "Ромеа и Јулије"

Ракови су искрене, романтичне и вјерне природе. Истовремено, често су склони трагедији и спремни су да све што имају ставе на олтар љубави. Дакле, Шекспирова Јулија је вјероватно рођена под овим знаком.

Лав - Џо Марч из "Малих жена"

Најупечатљивија јунакиња култног романа Луизе Меј Олкот била је Џо. Није се слагала са улогом коју јој је друштво наметнуло: жељела је да постане писац и није планирала да се уда. Лавови увијек имају своје мишљење о било ком питању и не плаше се да иду против гомиле. Они могу бити оптужени за ароганцију, али је то самопоуздање оно што им омогућава да успију.

Дјевица - Елизабет Бенет из "Поноса и предрасуда"

Елизабет покушава да пронађе љубав у границама и пристојности које су карактеристичне за њено друштво. Дјевице се, с једне стране, придржавају правила, али у исто вријеме имају и главу на раменима и своје мишљење. Вјешто маневрисање између ове двије ствари је живот Дјевице.

Вага - Џејн Ејр из истоименог романа

Џејн Ејр је, као и Вага, мирна, истински дипломатска особа, можда не увијек одлучна, али веома харизматична. Њена борба (не само са самом собом) за праву љубав и истину је нешто са чиме се Вага сигурно може веома блиско повезати.

Шкорпија - Ненси Дру из серије књига о детективки

Шкорпије су у стању да пронађу излаз из било које непријатне ситуације. Увијек настоје да сазнају истину, попут Ненси Дру у истоименој серији књига и ТВ серијама. И Ненси Дру, као права Шкорпија, има храбар и сналажљив карактер.

Јарац - Хермиона Грејнџер из књига о Харију Потеру

Мало хладно и веома паметно, веома сврсисходно и стално тежи знању - све се то може рећи и о хероини серије књига и филмова о Харију Потеру и о Јарцима. Њихов кредо је дисциплина и самоконтрола. Истовремено, они знају како да буду истински пријатељи и да воле.

Стријелац - Скарлет О'Хара из "Прохујало с вихором"

Можда су превише директни и вреднују стварни свијет више од суптилних ствари. Стријелци су импулсивни, помало себични и нестрпљиви. Али у исто вријеме, они су невјероватно шармантни, великодушни, храбри, одани другима и имају одличан смисао за хумор - баш као и Скарлет.

Водолија – Џин-Луиз Финч из "Убити птицу ругалицу"

Скаут из култне књиге, још као дијете, савршено разумије разлику између добра и зла. Она неустрашиво тежи правди и слиједи своје срце. Водолије увијек раде исто: одликују их прогресивна природа, хуманизам и независност.

Рибе - Алиса из "Алисе у земљи чуда"

Алиса је иста сањива, креативна и њежна природа као и Рибе. Али у исто вријеме, ако је потребно, могу да се заузму за себе. И Алиса и Рибе обично воде сањиво постојање, лебдећи негде у облацима, али понекад би требало да се спусте на земљу, преноси Сенса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана